DIOS vangt tegenslagen goed op

15 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Dave Lange was zeer tevreden over de instelling van zijn team. "Voor de aftrap hadden we al de nodige obstakels moeten overwinnen. Donderdag op de training kwamen er twee geblesseerden bij en voor de wedstrijd kwam er ook iemand te laat. In de warming-up haakte Jesse van Wees geblesseerd af en binnen tien minuten moest ik Marc van der Giessen en Milan van Groenigen wisselen wegens een blessure.

De wedstrijd begon erg rommelig door alle omzettingen, we waren op zoek naar automatismen. Kansen creëerden wij nauwelijks, Heemstede evenmin. Dankzij een vrije trap van Calvin van Wees gingen we met een 1-0 voorsprong rusten, via de onderkant van de lat was het raak.

Jammer genoeg hadden we meteen na rust niet in de gaten dat de keeper van Heemstede nog niet onder de lat stond. Nu duurde het tot de 65e minuut voordat Ehzan Zakmi op aangeven van Stefan Paauw 2-0 scoorde. Dat was een lekkere opsteker maar in de 73e minuut kregen we een ongelukkige strafschop tegen wegens hands. Binnen de minuut konden we de marge weer herstellen. Heemstede schoot de bal naar voren, wij schoten hem net zo hard weer terug. Stefan Paauw kon de keeper met een bekeken kopbal passeren: 3-1.

Heemstede probeerde het wel maar in de 80e minuut werd het 4-1. Aron Mets, die ongelofelijk veel werk verzette, gaf de assist op Stefan Paauw. Ik hoop dat we komende week een aantal spelers kunnen oplappen voor de inhaalwedstrijd volgende week bij koploper Vogelenzang."