Tweede gelijkspel DSOV

15 december 2013 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Op een lastig te bespelen veld hield ZSGOWMS DSOV op een 1-1 gelijkspel. René Anneese vond dat zijn ploeg meer had verdiend. "Maar ik kijk door een roodwitte bril. Mijn doelman Jan Ziere zei dat hij tevreden was met het punt. Maar ik heb hem de hele wedstrijd niet een keer gestrekt naar de hoek zien gaan. Het was voor rust sowieso een beetje een breiwedstrijd. Er lag veel zand op het veld en het bleek heel lastig om de bal door de lucht te spelen, geen wisselpass wilde lukken.

ZSGOWMS liet zich tamelijk ver inzakken, zij hielden de ruimtes klein. Zo werd het breien en beide ploegen kwamen niet veel verder dan wat plaagstootjes. In de 40e minuut kwam er wel een bal hoog voor de pot bij ons en na een botsing ging de bal op de stip: 0-1. Nog voor rust hebben we geprobeerd de gelijkmaker te forceren maar dat lukte niet.

Met een paar positionele omzettingen gingen we na rust op zoek naar de 1-1. DSOV kreeg iets meer de overhand maar weer bleef het vooral bij plaagstootjes van twee kanten. Een kwartier voor tijd zag ik wel dat de pijp bij ZSGO een beetje leeg begon te raken. We kregen een kans alleen voor de keeper maar de keeper wist te redden. Uit een corner kon Rick Gladon de bal net voldoende schampen om de 1-1 binnen te koppen.

Al met al ben ik dik tevreden halverwege de competitie. Als debutant in de derde klasse hebben we zelfs iets meer punten gehaald dan ik had begroot. We hebben een aantal echt mooie wedstrijden gespeeld, vier keer de nul gehouden en van alle kleintjes hebben we gewonnen. En we gaan in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft nog een aantal leuke dingen doen, ik heb er zin in."