Hoofddorp (zon) sluit jaar sterk af

15 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Jimmy Simons was redelijk tevreden na de 5-0 overwinning op VVZA. "De eerste helft hebben we vrij dominant gespeeld. VVZA kwam om te counteren en wij zijn er net als vorige week bij Roda '23 in geslaagd goed afstand te nemen. Met dank aan onze sterk spelende doelman Edwin Pieterse die bij 2-0 een inzet vanaf drie meter toch wist te pareren.

In de zeventiende minuut kwamen we op voorsprong dankzij Sven Berntzen op aangeven van Wesley Kamerbeek. In de 21e minuut scoorde Sven voor de tweede keer, nu was Danny Hendriks de aangever. Een lekkere start maar de redding van Edwin Pieterse was cruciaal bij die 2-0 stand. In de 39e minuut scoorde Danny Hendriks 3-0. Daarmee was de wedstrijd zo goed als gespeeld.

In de rust heb ik nog een aantal zaken rechtgezet. Toch vond ik de tweede helft minder. Met name de balcirculatie was mij niet vlot genoeg. Daardoor scoorden we na rust nog maar twee keer in plaats van vaker. In de 47e minuut werd het 4-0 door Sven Berntzen en in de 51e minuut maakte Twan Elfers op aangeven van Dave Vos al de 5-0.

We wilden nog meer maar VVZA wist zich verdedigend goed te groeperen. Voor mij is het belangrijk dat we zekerder spelen, minder weggeven. Na de 0-3 bij Roda '23 doen we het met 5-0 tegen VVZA dus goed. We gaan positief de tweede seizoenshelft tegemoet."