Nipte zege Zwanenburg

15 december 2013 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Edwin Eefting gaf aan dat hij liever een slechte wedstrijd wint dan een goede wedstrijd verliest. "We speelden niet goed tegen DSS. Ik had ze zien spelen tegen AGB, toen vond ik DSS zwak spelen, maar er stonden tegen Zwanenburg acht andere spelers in de basis. Bovendien haalde DSS van de twaalf punten er elf thuis. Alleen DSOV won met 0-2 bij DSS en geen andere ploeg scoorde er vaker dan een keer.

Vooral de eerste helft was heel matig. Na achttien minuten werd het 1-0, in de 21e minuut scoorde Rick van Veen de gelijkmaker. Rick Buijs legde de bal keurig terug en Rick van Veen scoorde net zo als Stephan Blok vorige week tegen RKDES. Na ruim een half uur spelen schoot DSS een vrije trap tegen de lat. Omdat wij niet scherp genoeg verdedigden werd het in de rebound 2-1.

In de 39e minuut kreeg DSS een corner en in de omschakeling sloegen wij toe. Rick van Veen speelde Rick Buijs aan en Tim Hollander rondde fantastisch af. We hadden het voor rust heel lastig tegen het zevenmansblok van DSS en de manier waarop zij steeds druk zetten. Na rust speelden wij dieper naar voren en we creëerden meer kansen.

Toch waren de counters van DSS niet zonder gevaar en we hadden een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Rick van Veen werd neergelegd en hij benutte zelf de strafschop: 2-3. Een glaszuiver doelpunt van Rick van Veen werd in de 80e minuut afgekeurd waardoor het tot het laatste moment spannend bleef. We waren zelf niet scherp genoeg in de afronding bij goede kansen voor Leroy van Maaren en Jordy Vierbergen."