Lotus geeft duel in tweede helft uit handen

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - RKDES was de laatste tegenstander van het jaar voor de handbaldames van Lotus. In de tweede helft gaven de Hoofddorpers een grote voorsprong uit handen speelden uiteindelijk 19-19 gelijk.

Lotus begon de wedstrijd goed, de dames speelden goed samen. De openingstreffer werd gemaakt door Sharon de Wild, waarna Elaine van Wooning met twee zuivere doelpunten de stand al snel op 3-0 bracht. RKDES had het lastig, na een kwartier spelen was de stand 5-1. Deze voorsprong werd uitgebreid, door 2 doelpunten van Maaike Wesseling, naar 6 punten verschil in het voordeel van de Hoofddorpers. Aan het einde van de eerste helft kwamen de dames van RKDES terug en was de tussenstand 11-7.

De tweede helft begon Lotus erg slordig, RKDES kon hiervan profiteren en scoorde 5 doelpunten op rij. Het bracht de stand na 10 minuten spelen op 13-12. Tot de laatste minuut bleef het erg spannend en ging de score gelijk op. Uiteindelijk met nog 2 minuten spelen, wist Melanie Knol via een penalty te scoren, waardoor Lotus op 1 punt voorsprong kwam. In de laatste minuut bracht RKDES de stand gelijk: 19-19.