16 december 2013 om 00:00 Nieuws

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

Persbericht van twirl vereniging KNA

Van Yolanda Heemskerk 06-55.735.058

Hoofddorpse Brecht Bootsma BRONS met 1 Baton junior!

En een vierde plaats bij rhytmic dance.

----

KNA TWEE KEER KAMPIOEN TIJDENS HET RUNNER-UP NK TWIRL

In het weekeinde van 14 en 15 december vond in Topsporthal Almere het RUNNER-UP NK twirl plaats. Twirl vereniging KNA Noordwijk had zich voor dit weekeinde met dertien inzendingen weten te plaatsen. Zaterdag de 14e waren voornamelijk de jongsten vanaf 6 jaar aan de beurt. Op zondag was het de beurt aan de junioren en senioren. Lynn v.d. Zanden -Peewee- behaalde met haar X-strut een prachtige 2e plaats, met haar rhytmic dans behaalde ze de bronzen medaille. Voor Isabel v. Bohemen -juvenile- was zowel als bij de 1 baton als bij de dans de net naast het podium plek. Twee maal ontzettend knap een vierde plaats. Jytte de Graaf -Preteen- met haar rhytmic dans een negende plaats. Het juvenile team, is een groep van acht meiden met reserve Constance Tjen, in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar. Zij zetten met hun dance team met thema Madagaskar een dijk van een show neer. De jury beloonde: Apolline Diepenhort, Jytte de Graaf, Lynn v.d. Zanden, Isabel v. Bohemen, Isabel Hartevelt, Malou Mittertreiner, Channah de Haas en Tara v.d. Raad met een 1e plaats. Deze jonge meiden zijn met elkaar voor het eerst Nederlands kampioen geworden.

Zondag mocht Nienke Dedding als eerste de vloer op om de wedstrijddag te openen. Een goede routine zette ze neer met haar 1 baton bij de junioren, zij mag het zilver mee naar huis nemen. Brecht Bootsma in dezelfde klasse ook op het podium met een bronzen plak. Brecht mocht nog een keer op bij de rhytmic dans hier voor haar een vierde plaats. Anne Bierman en Silke de Koning, met hun junioren duo op prachtige meeslepende muziek, zijn tweede geworden. Silke is met haar solo routine rhytmic dans, die ze prachtig uitvoerde, Nederlands Kampioen geworden! Jolanda Duindam -senior- had super op de voorrondes gepresteerd, kon zij dit nog een keer aan de jury laten zien. Dat lukte haar zeker met 1 baton werd ze derde en met haar rhytmic dans tweede!

Als aan het einde van een lang NK RUNNER UP twirl weekeind de balans opgemaakt wordt, dan hebben de meiden van KNA heel knap twee kampioenstitels binnen gehaald en daarnaast nog zeven podiumplaatsen bezet.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie