'Loet van der Lee & Friends' vieren kerst bij Meer Jazz Café

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Het Meer Jazz Café op zondag 22 december is geheel kerstsfeer. Deze editie komen Loet van der Lee & Friends naar de De Rustende Jager, Venneperweg 471 in Nieuw-Vennep. Vrije inloop van 15.30 tot 18.30 uur.

De kerstformatie van Loet van der Lee & Friends bestaat uit Joost Kesselaar slagwerk, Reyer Zwart contrabas, Vincent Koning gitaar en Loet van der Lee trompet en Flugelhorn.

Joost Kesselaar heeft op uitnodiging van Jeff Hamilton (vaste drummer van Oscar Peterson) drie maanden gestudeerd in Los Angeles en New York en speelde verder met onder andere Toon Roos, Clark Terry, Benny Bailey, Jesse van Ruller, Michiel Borstlap en Fleurine.

Reyer Zwart speelt diverse snaarinstrumenten en is bassist in onder andere Solo en de band van Alex Roeka. Daarnaast is hij arrangeur voor onder meer Philippe Elan (tevens producer) en Louis van Dijk en sessiemuzikant op platen van Ton Engels en Thijs van Otterloo.

Vincent Koning studeerde in 1997 aan het conservatorium in Den Haag af en trad op met Piet Noordijk, John Hicks, Teddy Edwards en Benny Bailey.

Loet van der Lee hoeft verder geen aanbeveling, hij heeft bij Meer Jazz al een fantastische reputatie als musicus opgebouwd en is daarnaast bij Meer Jazz actief als Festival directeur.

Deze gelegenheidsformatie brengt een combinatie van heerlijk jazz standards en swingende kerstliedjes. Heeft u de swing versies van Jingle Bells, Rudolph the red-nosed Reindeer of Driving Home for Christmas wel eens gehoord? Of het prachtige Silent Night als instrumentale ballad?

Met deze sfeervolle middag sluit Meer Jazz dit jaar af en wensen alle medewerkers iedereen een gezellige Kerst en een voorspoedig 2014 toe. Op 5 januari is in 'De Beurs de Nieuwjaars special in het Meer Jazz Café.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie