Antoine Bodar leest voor uit Kerstverhalen

17 december 2013 om 00:00 Nieuws

Zaterdag 21 december in de r.k. Joannes de Doperkerk

HOOFDDORP - Wat maakt een verhaal tot een goed kerstverhaal? Deze vraag staat centraal tijdens een ontmoeting met Antoine Bodar. Op zaterdag 21 december is de hoogleraar-priester in Hoofddorp om voor te lezen uit Kerstverhalen, een bundel bijzondere vertellingen, die hij zelf heeft samengesteld. Locatie is de Joannes de Doperkerk aan de Kruisweg. Het programma begint om 11.30 uur en duurt circa een uur.

“Antoine Bodar komt op onze uitnodiging”, vertelt Ria Stolk, coördinator van Boekwinkel Het Kruispunt, gevestigd is op het kerkterrein. “We zijn erg blij dat hij tijd voor ons heeft willen vrijmaken. Omdat we verwachten dat veel mensen komen luisteren, hebben we als locatie de kerk aangewezen. Onze boekwinkel is heel gezellig, maar te klein om iedereen plek te bieden. Astrid Witjes treedt op als gastvrouw en zal samen met Maurice Lagemaat, onze jongerenwerker, met Antoine Bodar in gesprek gaan. Waarover? Eigenlijk heel simpel: wat is nou een goed kerstverhaal? In de periode voorafgaand aan Kerstmis zijn mensen altijd meer bezig met denken over leven en dood, vriendschap en liefde, allemaal thema’s die verband houden met de kerstgedachte. En wat is daarbij dan geschikte lectuur? Dat blijkt best moeilijk, als je iets wilt vinden met de nodige diepgang. Antoine Bodar ervoer dat zelf, toen hij op eens zoek ging naar een kerstverhaal dat er toe doet. Het bleek de aanleiding voor dit eigen boek, dat hij mocht samenstellen voor het Boekencentrum in Zoetermeer. En daaruit komt hij dus bij ons voorlezen.”

Gevarieerde auteurs

De bundel Kerstverhalen begint met HET Kerstverhaal over de geboorte van Jezus, zoals verteld in het evangelie van Lucas en Mattheus. Maar het gaat ook over het kerstgevoel, Antoine Bodar gaan daar heel persoonlijk op in, en beschrijft een aantal persoonlijke kerstherinneringen. Hij is niet de enige auteur, er staan ook verhalen in van onder andere Tolstoj, Tsjechov, Anna Blaman, Vonne van der Meer, Gerard Walschap en nog veel meer.

Ria Stolk: “Het is een prachtig boek geworden, waarin christenen en belangstellende ongelovigen – zoals Antoine Bodar het omschrijft – veel moois kunnen lezen. Uiteraard is het in onze boekwinkel te krijgen. En we hopen heel erg, dat Antoine Bodar op 21 december een aantal exemplaren wil signeren.”

Wie nog geen kennis heeft gemaakt met Boekwinkel Het Kruispunt, krijgt daarvoor op de zaterdag voor Kerstmis volop gelegenheid. “We hebben mooie boeken in huis, die bijzonder geschikt zijn als je op zoek bent naar een ander kerstcadeautje. We noemen onze winkel niet voor niets: De Winkel voor Het Andere Boek. Daarnaast vind je bij ons veel mooie en speciale ansichtkaarten en een heleboel sfeerartikelen. Heel geschikt als cadeautje, niet alleen met Kerstmis, maar het hele jaar.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie