Subsidie voor energiezuinig maken ouder huis

17 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Particuliere eigenaren van woningen die voor 1979 zijn gebouwd, kunnen subsidie krijgen voor het energiezuinig maken van hun huis. De subsidieregeling is een initiatief van de gemeente en het Natuur- en Milieucentrum Haarlemmermeer (NMCH).

Het college van B en W heeft deze week besloten een provinciaal bijdrage voor zonnepanelen voor de regeling te gebruiken. Het gaat om een bedrag van bijna 200.000 euro. Huiseigenaren die geld uittrekken om hun woning duurzamer te maken, kunnen maximaal 15 procent terugkrijgen van hun investering tot een maximum van 1000 euro per woning. De regeling loopt tot eind volgend jaar.

Volgens wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid hoeven zonnepanelen niet langer te worden gesubsidieerd, omdat de aanschaf lonend kan zijn voor inwoners. Daarom is er voor gekozen om eigenaren te stimuleren hun woning beter te laten isoleren, zodat er minder energie verloren gaat. De keuze voor oudere woningen is bewust, omdat deze volgens Nederstigt nog onder geen enkele subsidieregeling vallen.

De gemeente heeft achterhaald dat er in de polder 3000 tot 3500 woningen zijn die voor een subsidie in aanmerking komen. De huizen staan in vrijwel alle kernen. De gemeente wil alle betrokken huiseigenaren persoonlijk een brief sturen om hen op de nieuwe regeling te wijzen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie