'Michel Bezuijen en Arthur van Dijk Haarlemmermeerders van 2013'

18 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Vraag aan burgemeester Theo Weterings wie voor hem dé Haarlemmermeerder van 2013 is en hij hoeft niet lang na te denken. "Ik ga verder op de lijn van 2012 toen André Kuipers terecht tot Haarlemmermeerder van het jaar werd gekozen. Hij is toen tot ereburger benoemd. Nou, we hebben er in 2013 weer twee ereburgers bij gekregen: de vertrokken wethouders Arthur van Dijk en Michel Bezuijen zijn voor mij samen de Haarlemmermeerders van het jaar."

De vraag is of de burgemeester beide ervaren bestuurders na ruim 3 maanden niet mist. "Missen is niet het goede woord", zo reageert hij. "Maar natuurlijk is het wel anders."

Weterings zegt dat hij af en toe wel contact heeft met Michel Bezuijen. "Hij is nu een collega-burgemeester van me. Logisch dat je zo nu en dan bij elkaar te rade gaat."

Volgens de burgemeester is het voor de gemeente goed dat de twee VVD'ers zo lang wethouder zijn geweest in Haarlemmermeer. "Tien jaar is een lange tijd voor een bestuurder. Dat geeft bestuurlijke continuïteit. Haarlemmermeer heeft een traditie op dat vlak. Ik hoop dat wij die traditie ook na de verkiezingen van volgend jaar kunnen voortzetten."

Lees het hele verhaal over de terugblik van de burgemeester op 2013 in de HCnieuws van donderdag.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie