Een prachtig huis in de ‘mooiste straat’ van Nieuw-Vennep

20 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Het eerste ‘Huis van de Week’ in het nieuwe jaar ligt praktisch in het dorpshart van Nieuw Vennep. Het is een rustig gelegen twee onder één kapwoning aan de Eugénie Prévinaireweg 49. “Wij wonen nu ruim zes jaar in dit huis”, vertelt John. “Het is gebouwd in 1959 en in 1964 is er een garage en bijkeuken aangebouwd. De bijkeuken hebben wij omgebouwd tot speel/studeerkamer voor de kinderen. Verder hebben we het hele huis teruggebracht in de jaren 60 stijl.”

In de woonkamer ligt een Frans eikenhouten vloer, er is een allesbrander met recirculatie systeem en in de rest van het huis liggen overal laminaatvloeren. De keuken heeft een kookeiland met een wokbrander. “De kamer is misschien niet overdreven groot, maar heeft wel een hoop sfeer”, vervolgt John. “En bij ons staat er wel een love seat en een grote driezits bank in. Plus een eettafel voor 6 personen. Voor degene die een grotere woonkamer wil, kan altijd de keuken worden verplaatst naar de bijkeuken zodat er een grote L-vormige woonkamer ontstaat. De bijkeuken is bij ons dus ook speelkamer met aansluiting voor tv/internet.”

Vanuit de bijkeuken is ook de garage bereikbaar. Op de eerste verdieping zijn drie ruime slaapkamers; de hoofdslaapkamer beschikt over een balkon met uitzicht op de fraai aangelegde achtertuin. Verder is er een ruime en moderne badkamer, voorzien van een grote inloopdouche, een toilet en twee wastafels. Via een vaste trap komt men op de 2e verdieping. Hier zijn nog eens twee ruime slaapkamers. John: “Door de kunststof dakkapellen aan de voorzijde en een aan de achterzijde zijn er in dit huis toch vijf slaapkamers. Het is echt een prachtig huis in de -wat de meeste Veneppers zeggen- mooiste straat van Nieuw-Vennep. Er zijn veel mooie licht invallen door de grote ramen en het lange raam aan de zijkant van het huis. Alle kleuren en vertrekken zijn op elkaar afgestemd. Het huis is helemaal af en straalt hierdoor een zekere rust uit. Doordat het huis overal ingebouwde kasten heeft is de ruimte die je ziet ook de ruimte die je optimaal kan benutten en hoeven er niet nog eens extra bergplekken bijgemaakt te worden.”

Terug naar de begane grond. Via openslaande deuren in de woonkamer komt men in de diepe zonnige achtertuin met een oppervlakte van bijna 200 m2 en voorzien van een vijver en grote leilindes achterin, die de inkijk tot een minimum beperken. John: “De tuin is voor ons altijd heilig geweest. Doordat de vorige bewoners hier altijd veel tijd in gestoken hebben en wijzelf hier ook een hoop plezier aan beleven. We werken allebei namelijk in Tuincentrum De Oosteinde in Hillegom…. Achterin de tuin liggen twee ruime terrassen waarvan een met een veranda, die geheel gebouwd is van de oude materialen die weer uit het huis kwamen, waar je heerlijk in de avondzon kan zitten. De reden dat we willen vertrekken is eigenlijk omdat ik een geboren en getogen Lissenaar ben en hier graag weer naar terug zou willen verhuizen. Als we het huis konden oppakken en meenemen zouden we dat absoluut doen.”

Voor meer informatie:

www.jeroenvandenbogaard.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie