'Creëer herdenkingsplaats Nelson Mandela'

21 december 2013 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Het koor Morrend Volk en Raad van Kerken Hoofddorp willen dat er in Haarlemmermeer een straat, plein of andere locatie vernoemd wordt naar de onlangs overleden Nelson Mandela. Dat blijkt uit een brief die beide organisaties verstuurd hebben richting college.

Beide organisaties zijn in de gemeente Haarlemmermeer al jaren actief in het aandacht vragen rond apartheidsvraagstukken. Om die reden besloten beide organisaties een herdenkingsbijeenkomst voor Nelson Mandela te organiseren. Tijdens die druk bezochte herdenkingsbijeenkomst in De Doopsgezinde kerk in Hoofddorp is het voorstel gedaan in Haarlemmermeer een straat, plein, brug, gebouw, park of plantsoen naar Nelson Mandela te vernoemen op grond van zijn grote verdiensten voor een samenleving.

'Nelson Mandela heeft op uitzonderlijke wijze laten zien, hoe dat ideaal van samenleven, ook in zeer moeilijke omstandigheden, gerealiseerd kan worden door geduld, vastberadenheid, moed, mildheid en verzoeningsgezindheid. Door hem te vernoemen kan hij, ook in Haarlemmermeer, waar hij door velen in zijn strijd gesteund werd, zoals onder meer in het comité Haarlemmermeer Tegen Apartheid, mensen blijvend inspireren', aldus Rudy Langeveld en Leo Mesman namens koor Morrend Volk en Raad van Kerken Hoofddorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie