Wethouder Sport ondertekent contract met Sportfondsen Haarlemmermeer

23 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Sportfondsen BV en gemeente Haarlemmermeer gaan opnieuw vijf jaar met elkaar samenwerken. Wethouder Sport Adam Elzakalai, directeur van Sportfondsen Nederland Erik Tromp en regiomanager van Sportfondsen Haarlemmermeer Sebo Luursema hebben hiervoor een contract ondertekend.

De gemeente heeft als eigenaar van de overdekte sportvoorzieningen de exploitatie en het dagelijks beheer uitbesteed aan een marktpartij. De huidige exploitatieovereenkomst met Sportfondsen Haarlemmermeer loopt per 31 december 2013 af. Nieuwe afspraken over een volgende periode zijn via een gunningsprocedure verlopen. Op 12 maart 2013 heeft het college van B&W de uitgangspunten voor de gunning vastgesteld en besloten om de huidige exploitant als eerste in de gelegenheid te stellen om een passende aanbieding te doen.

Sportfondsen Haarlemmermeer BV (SFH) heeft een offerte uitgebracht voor de exploitatie van de gemeentelijke sportaccommodaties. In het voorstel zijn alle gemeentelijke overdekte sportaccommodaties opgenomen. Het gaat daarbij om twee sporthal-zwembadcombinaties, twee aparte sporthallen, drie sportzalen en 26 gymnastiekzalen. Het Sportcomplex Koning Willem-Alexander is niet in deze gunning opgenomen. De aanbieding van SFH is door het college van B&W positief beoordeeld.

Het contract met de exploitatieovereenkomst en huurovereenkomst wordt afgesloten voor een periode van 5 jaar (2014 t/m 2018).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie