Cursus Tuinreservaten bij IVN Zuid-Kennemerland

29 december 2013 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - IVN, werkgroep Haarlemmermeer, organiseert in samenwerking met Groei en Bloei Haarlemmermeer een cursus Tuinreservaten. De cursus start in februari en leert deelnemers hoe zij hun eigen tuin kunnen omtoveren tot een plek waar het goed toeven is voor plant en dier.

Nederland ‘versteent’ in een hoog tempo. Groene ruimtes worden meer en meer in gebruik genomen door

nieuwbouw, winkelcentra en bedrijventerreinen. Snelwegen worden verdubbeld, rijbanen verbreed. Er komt steeds meer steen in plaats van groen. Als gevolg daarvan heeft de natuur in Nederland het moeilijk. Zo wordt het aantal vlindersoorten minder en hebben bijenvolken, belangrijk voor de voedselproductie, moeite de winter door te komen.

Dat kan anders, aldus IVN en Groei en Bloei die samen de cursus Tuinreservaten verzorgen.

In vijf avonden en drie excursies leren deelnemers hoe zij hun eigen tuin kunnen omtoveren tot een plek waar het goed toeven is voor de eigenaar van de tuin, plant en dier. De tuin kan een deel van het balkon zijn, een dakterras of een gevel- of achtertuin. Veel voorkennis over tuinieren is niet vereist. In elke les worden tips gegeven hoe (klein) kinderen te betrekken zijn bij het tuinreservaat. De cursus kan er zelfs toe leiden dat het officiële bordje ‘Tuinreservaat’ aangevraagd kan worden bij Vroege Vogels/tuinreservaten.nl.

De eerste cursusavond is op dinsdag 18 februari, de eerste excusrue is op zaterdag 15 maart. Deelname kost 70 euro per persoon. Aanmelden kan tot 17 januari via ivnhaarlemmermeer@gmail.com. Meer informatie via www.tuinreservaten.nl of via Margo Oosterveen, (06) 39 01 38 89. Het aantal deelnemerplekken is beperkt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie