Een dag lang Peuterfestival in Cultuurgebouw

4 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het Cultuurgebouw staat zaterdag 25 januari een hele dag lang in het teken van het derde Haarlemmermeerse Peuterfestival. Van 9.30 tot 17 uur kunnen de allerkleinste bezoekers niet alleen naar spannende dingen te luisteren en kijken, maar er ook aan meedoen. Vóór en na de voorstellingen is er alle gelegenheid voor peuters en (groot)ouders en/of begeleiders om in het Cultuurgebouw te lezen, te spelen of wat te drinken.

In De Meerse begint de dag met de ‘Peuterparade Op de Noord- en Zuidpool’, een intense theaterbelevenis met beeld en geluid voor twee- tot drie-jarige en hun begeleiders. Dit jaar speelt de parade zich af in de wonderlijke sferen op en rondom de machtige Noord- en Zuidpool. Om 11 en 14 uur wordt het feest op de boerderij met Dirk Scheele. Gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die vanaf september 2012 elke dag uitgezonden wordt op Nickelodeon en Kindernet.

Pier K begint de ochtend met de workshop ‘Kleintje Kunst’. Kom samen met je kind zingen, muzikale spelletjes doen en aan de slag met beeldend materiaal. Heerlijk dansen met je kind kan bij Peuterdans en met Muziek op schoot zetten de allerkleinsten de eerste stappen op het muzikale pad.

In de middag wordt er gezongen bij de groene piano en kunnen de kinderen een kleurplaat kleuren. Dan is ook de voorstelling ‘Kleur’ van Gaia Gonnelli te zien. In de Bibliotheek wordt voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar: ‘Krrrr…okodil’ en in de Passage kun je heerlijk zweven in de zweefmolen. En… misschien kom je wel een Muis tegen, spannend! Als afsluiter van een geweldige dag is ’Loet Moet’ te zien in Podium Duycker. Een interactieve voorstelling, vol met bekende liedjes die peuters mee kunnen zingen en waar ze op kunnen meebewegen.

Het Peuterfestival wordt georganiseerd door de vier partners in Het Cultuurgebouw: de Bibliotheek Haarlemmermeer, Duycker, Pier K en De Meerse. Voor meer informatie over het programma zie http://hetcultuurgebouw.nl/peuterfestival-2014.

Kaartverkoop voor alle voorstellingen bij De Meerse, Bibliotheek en Duycker via www.demeerse.com.

Aanmelden voor de workshops van Pier K via info@pier-k.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie