Jasper van Kuijk gooit zijn principes over boord in Het Oude Raadhuis

4 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - U bent nieuwsgierig naar de tweede solovoorstelling van Jasper van Kuijk. En terecht. Niet voor niets werd zijn debuutvoorstelling ’t Kan Nie Op’ positief ontvangen door de pers. NRC omschreef Van Kuijk als een “getalenteerde doordenker met een slim soort gramstorigheid” en De Volkskrant had het zelfs over een “vrolijk-vurig pleidooi tegen de versimpeling en leukheidscultus, intelligent opgebouwd en opvallend geëngageerd”. Zaterdag 18 januari om 20.30 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

In ‘Schoon Schip’ doet Van Kuijk zijn principes in de uitverkoop. Weg met de moraal, weg met de principes. Want principes zijn op zich prima, zolang je er maar niet aan vasthoudt.

In ‘Schoon Schip’ vertelt de winnaar van Cameretten 2010 een verhaal waarin venijn en vermaak elkaar in hoog tempo afwisselen, doorspekt met fijne liedjes om in te schuilen. Zijn woede en irritatie pakken komisch uit, alleen al omdat hij zich op kan winden over schijnbaar onbeduidende zaken. En dat is precies wat we nodig hebben. Duidelijkheid en korte metten. Tijd om al het geteisem weg te vagen, of je erbij aan te sluiten. In gewoon Nederlands: de beuk erin.

Jasper van Kuijk begon zijn podiumcarrière als onderdeel van de elf-mans cabaretformatie Delfts Blok die in 2001 het Groninger Studenten Cabaretfestival won. Nadat deze groep stopte wist hij met zijn eerste solo-optreden in de finale van het Griffioen Kleinkunstfestival terecht te komen en werd hij opgenomen in de Cabaretpoel, waarin vier talentvolle cabaretacts samen een avondvullend programma bieden. In 2010 won hij zowel de jury als publieksprijs tijdens Cameretten 2010. Dit optreden vormde de basis voor zijn eerste avondvullende soloprogramma ’t Kan Nie Op’, waarmee hij ook bij De Meerse te zien was. Naast cabaretier is Van Kuijk ook werkzaam als columnist voor NRC en NRC.next.

Het Oude Raadhuis

Zaterdag 18 januari - 20.30 uur

www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie