Biografisch filmdrama over de Princess of Wales in Het Oude Raadhuis

4 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - 'Diana' is een biografisch drama over de Princess of Wales. De film gaat over de laatste twee jaar van het leven van prinses Diana en de geheime liefdesrelatie die ze had met de gerenommeerde hartchirurg Dr. Hasnat Khan tot het tragische auto-ongeluk waarbij ze stierf samen met Dodi Al-Fayed in Parijs. Een liefdesverhaal over familie, vriendschap en de tragiek van roem.

Het script van 'Diana' is gebaseerd op het boek 'Diana: her last love' van Kate Snell. Dit boek is op haar beurt gebaseerd op interviews met goede vrienden en bekenden van Diana. Het resultaat is een kijk op de periode 1995-1997 na haar scheiding met Prins Charles en hoe haar leven veranderde. 'Diana' is op zondag 19 januari om 20 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

De hoofdrollen in 'Diana' zijn weggelegd voor o.a. Naomi Watts, Naveen Andrews, Juliet Stevenson en Cas Anvar. De VARA Gids over Naomi Watts: "Watts speelt Diana geweldig". De regie is in handen van Oliver Hirschbiegel, hij regisseerde eerder films als 'Der Untergang', waarvoor hij in 2004 werd genomineerd voor een Oscar, en 'The Invasion'. Hirschbiegel wist aanvankelijk niet veel over het leven van Diana. Totdat hij het scenario onder ogen kreeg: "Ik was echt verbaasd hoe interessant haar verhaal was. Om te beginnen was ze erg slim. Ze was niet hoogopgeleid, maar ze kon zich razendsnel in een onderwerp verdiepen en er vervolgens lange gesprekken over voeren. En ik was verbaasd dat ze zo spiritueel bleek te zijn. (…) het vermogen anderen te troosten of sterk op hun gemak te stellen."

Vogue over de film: "Diana is een prachtfilm geworden die zonder sensatiezucht laat zien wie ze was".

Het Oude Raadhuis

Zondag 19 januari - 20 uur

www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie