Film kijken mét gesprek in Het Oude Raadhuis

4 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De Meerse en de Raad van Kerken Hoofddorp starten op zondag 12 januari met een nieuw initiatief in Het Oude Raadhuis. Op de tweede zondag van de maand wordt niet alleen een film vertoond, maar wordt die film ingeleid door een spreker. Na afloop is er de gelegenheid om met de inleider na te praten. Inleidingen starten een half uur vóór de film.

Het spits wordt afgebeten door prof. dr. Carlo Leget die de film Biutiful inleidt. Carlo Leget is hoogleraar Zorgethiek en begeleidingswetenschappen en bijzonder hoogleraar palliatieve zorg aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. De afgelopen jaren ging Legets aandacht vooral uit naar ethiek en spiritualiteit in de palliatieve zorg. De inspiratie daarvoor deed hij op in het praktische werk in verpleeghuizen. De komende jaren werkt hij vanuit zorgethisch perspectief ook aan thema's als hoop, aandacht, kwetsbaarheid en waardigheid. In zijn inleiding zal Carlo Leget de vraag opwerpen of de film Biutiful ons niet dwingt opnieuw na te denken over de grenzen tussen mooi en lelijk, goed en kwaad, dood en leven.

Op 9 februari leidt Denise de Costa, die promoveerde op de spiritualiteit van Anne Frank en Etty Hillesum een film in die betrekking heeft op Etty Hillesum. Op 9 maart is het woord aan Evert-Jan de Wijer, predikant van de Thomaskerk in Amsterdam en schrijver van God op het boekenbal een film theologisch analyseren. Op 13 april spreekt Elise Kant over kerken en de acceptatie van homoseksualiteit. Elise werkt bij ontwikkelingsorganisatie ICCO en leidde op de Assemblee van de Wereldraad van Kerken in Busan (Korea) eerder dit jaar een workshop over dit thema.

De inleidingen starten een half uur voor de film (dus om 19.30 uur) en bijwonen kost € 2 extra. Kaartjes voor de film (vanaf 20 uur) kosten € 8. Zie tevens www.kerkeninhoofddorp.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie