Doorbraak Duitse hypotheek verwacht in 2014

6 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - De Duitse hypotheek breekt in 2014 door. Dat meldde vorige week de krant De Gelderlander. De doorbraak in Nederland was al voor 2013 gepland, maar nadat de media het dubieuze zakelijke verleden van een tussenpersoon onthulde, haakten veel financiële kantoren af.

Desondanks meldt De Gelderlander dat er nog steeds wordt doorgewerkt aan het plan om de Duitse hypotheek grootschalig in Nederland in te voeren.

In Duitsland zijn de rentetarieven voor hypotheken lager dan in Nederland. Daar staat tegenover dat Duitse banken strenger zijn. Zij financieren meestal niet meer dan 70 procent van de woningwaarde.

De Consumentenbond zegt 'herzlich wilkommen' tegen Duitse concurrenten op de Nederlandse hypotheekmarkt. Ook Edmond Hilhorst van de vergelijkingssite Independer is enthousiast. "Eindelijk weer wat concurrentie op de hypotheekmarkt. Dat zal de huizenmarkt en consumenten goed doen!", reageert hij. "De concurrentie op dit gebied in Nederland is morsdood. De vier grote banken hebben 80 tot 90 procent van de markt in handen. Twee van die banken (ABNAmro en SNS) mogen niet met tarieven stunten, omdat ze staatssteun genieten. De markt zit hier potdicht.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie