maar wel een prachtig en perfect huis

6 januari 2014 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP -In het eerste deel van de Grenadierspoort in Nieuw Vennep staat een blokje van vier geschakelde huizen. Nummer 6 is het Huis van de Week. Het zijn wel bijzondere huizen, want de woning is aanzienlijk groter dan men in eerste instantie denkt. Astrid en Rob zijn de eerste bewoners.

Ze hebben het huis 11 jaar geleden gekocht. “En we hebben het casco laten opleveren”, vertelt Rob. “We wilden het namelijk helemaal naar ons eigen idee verder afbouwen.” Is Rob dan zo handig? Astrid lacht. “Nee hoor, die heeft twee linkerhanden.” Rob is het volledig met Astrid eens. “Maar”, vertelt hij, “we hebben wel reuze handige vrienden. Een loodgieter, timmerman en een stukadoor. Het was geweldig leuk met de mannen. En we hebben nu alles zoals we het graag wilden. Bijvoorbeeld bijna overal in huis spachtelputz, een fraai stukje stucwerk. Het is sterker dan gewoon stucwerk en wij vinden het mooier. Want dat was voor ons wel heel belangrijk, het moest wel allemaal goed zijn.”

En daar zijn ze aardig in geslaagd. Een fraaie woonkamer met open haard, alle openslaande kozijnen zijn voorzien van horren, een schitterende keuken en onder de trap nog een ouderwetse trapkast. “Reuze handig”, stelt Astrid. “Je kunt er veel in kwijt.” Overigens is er in het hele huis een zee aan ruimte.

Via de schuifpui in de woonkamer is er toegang tot de met natuursteen aangelegde achtertuin met houten berging. Ondanks de tuinligging op het noordoosten heeft deze tuin een prima bezonning en is door de indeling ook heel gezellig. Rob: “Twee linker handen en geen groene vingers. Vandaar dat de tuin ook grotendeels betegeld is. Overigens hebben alle huizen hier op dit rijtje dezelfde hardhouten schutting. dat vonden we wel zo mooi.”

Het huis is bijzonder geschikt voor een gezin met kinderen. Op de eerste verdieping zijn 2 grote slaapkamers en een uitermate luxe badkamer. Op de tweede verdieping heeft momenteel de zoon van Astrid en Rob het rijk alleen, maar daar zijn eenvoudig ook twee slaapkamers te realiseren. Kortom, ruimte genoeg. Wanneer we later met Rob op de bergzolder staan waar heel veel spullen staan, volgt een diepe zucht. “Eigenlijk zie ik er wel een beetje tegenop om te gaan verhuizen”, zegt hij. “Moet je kijken wat hier allemaal staat.” En dat is inderdaad best veel. Die ruimte op de zolder wordt voor een deel veroorzaakt door het puntdak van het huis. De ski’s kunnen dus ook gewoon rechtop staan.

Bijzonder aan het huis zijn de zonnepanelen op het aluminium dak. Die verwarmen het water van de cv-ketel, waardoor er aanzienlijk minder gas wordt verbruikt.

Het buiten schilderwerk is in 2012 gedaan.

Waarom hebben Astrid en Rob eigenlijk het huis te koop staan? “Voor mijn werk”, besluit Rob. “Het is toch wel fijner als ik wat dichterbij kan wonen, want de dagelijkse files word je gewoon zat. Maar het gaat ons wel aan het hart. Het is echt een super huis.”

Voor meer informatie:

www.hiermakelaars.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie