Lotusdames starten 2014 met grote overwinning

6 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De dames van handbalvereniging Lotus zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Zaanstreek werd in een niet altijd goede wedstrijd met 15-9 aan de kant gezet. Topscoorster werd Melanie Knol met 5 treffers.

Afgelopen weekend startte de competitie weer en de dames van Lotus was er alles aan gelegen deze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar winnend af te sluiten. Het begin was meteen goed. Er werd sterk verdedigd en aanvallend zag het er ook goed uit. Niet alle kansen werden benut, maar de eerste helft kon wel met een voorsprong van 9-3 worden afgesloten.

Lotus ging het eerste kwartier van de tweede helft door waar ze mee geeïndigd was en de voorsprong op Zaanstreek werd snel groter. Ook hier werden niet alle kansen benut, maar de verdediging stond sterk terwijl Zaanstreek moeilijk tot scoren kwam door uitstekend keeperswerk van Simone Castien. Tussenstand: 14-8.

Het tweede kwartier van de tweede helft werd nauwelijks gescoord. Beide teams scoorden maar één doelpunt. De eindstand was daardoor al in de laatste tien minuten van de wedstrijd bepaald: 15-9 in het voordeel van Lotus.

De doelpunten werden gemaakt door Melanie Knol (5), Veronica Bakker (4) en Maaike Wesseling (2). Elaine van Wooning, Sharon de Wild, Joyce van der Voort en Brenda Reindering scoorden één keer.