Centrum De Hoek gaat sluiten

6 januari 2014 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Stichting Centrum voor Educatie en Activiteiten De Hoek stopt per 30 juni met de activiteiten. Dit heeft het bestuur besloten na advies van een accountants - en adviesbureau.

In een persbericht stelt het stichtingsbestuur dat de gemeente Haarlemmermeer niet bereid was De Hoek voldoende subsidie te verstrekken. En ook dat een voorstel van het bestuur van de Stichting Leefomgeving Schiphol voor een aanvulling tot de opening van het nieuwe dorpshuis werd tegengehouden door de Raad van Toezicht van dezelfde stichting waarin onder andere de burgemeester van Haarlemmermeer zitting heeft. 'Daarmee was het lot van een unieke, veertig jaar door vrijwilligers in stand gehouden gemeenschapsvoorziening, bezegeld. Het bestuur zal samen met andere organisaties protesteren tegen de gang van zaken'. De inwoners van Zwanenburg en Halfweg worden met een huis aan huis brief nader geïnformeerd.

Het bestuur van CEA De Hoek had zich ten doel gesteld om het op de behoefte van de inwoners afgestemde sociaal-culturele programma te behouden voor het nieuwe dorpshuis. Zij vinden de activiteiten van het centrum van groot belang voor de sociale cohesie in het dorp en de participatie van dorpsgenoten. Het bestuur betreurt het dat het centrum per 30 juni moet worden gesloten.

Meer nieuws en reacties komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie