Aftrap collecteweek Amnesty International succesvol

30 januari 2014 om 00:00 Algemeen

HOOFDDORP - Het motto van de collecteweek van Amnesty International is dit jaar 'Geef om vrijheid'. Afgelopen maandag is in wijkgebouw de Amazone de aftrap gegeven en hebben alle collectanten hun bus opgehaald voor de collecte die van 2 tot en met 8 februari wordt gehouden.

Leo Mesman - van de Raad van Kerken, vluchtelingen Haarlemmermeer en Amnesty - hield een warm pleidooi over het nut van de collecte. Hij lichtte daarbij de expositie, waarin ex-politieke gevangenen hun dank en waardering uiten voor het werk van Amnesty, nog eens extra toe. Ook stond hij stil bij de huidige situatie in de wereld waarin mensenrechten geschonden worden, zoals in Rusland, Syrië en Soedan. Maar ook in eigen land worden deze nog steeds geschonden, denk daarbij aan vluchtelingen in detentiecentra.

Wim Hoogenboom, coördinator van de collecte, sprak over een Somalische vluchtelinge. Hoogenboom is haar taalcoach, hij vertelde over hoe zij haar vrijheid hier in Nederland ervaart. Vijf jaar geleden is zij gevlucht nadat een gewapende bende het huis van haar ouders bestormde en haar moeder en broer doorschoten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie