ZPCH neemt met klinkende overwinning afscheid van Het Spectrum

24 februari 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De waterpoloërs van ZPCH speelden afgelopen zaterdag tegen Alkemade. Het was de allerlaatste wedstrijd die de heren in Het Spectrum speelden. Het werd een mooi afscheid. De mannen uit Roelofarendsveen, die in de uitwedstrijd 5 seconde voor tijd met de winst er vandoor gingen, werden met 15-9 aan de kant gezet.

Jeroen Mulder, die 21 jaar geleden op zwemles ging voor zijn A-diploma in Het Spectrum moest wel even slikken na de wedstrijd. "Het is net of je het huis uit gaat. Mijn hele zwem-leven heeft zich zo'n beetje in Het Spectrum afgespeeld. Blijft raar om hier niet meer terug te komen. Maar wel spannend en een mooie uitdaging om nu naar een groter, mooier bad te gaan." En zo zijn er veel spelers in het team van de Hoofddorpers groot geworden in Het Spectrum en nu in hun (bijna) volwassenheid op weg naar nieuwe uitdagingen.

De wedstrijd tegen Alkemade liep gesmeerd. Opdrachten werden goed uitgevoerd en Dane Guerard was met vijf doelpunten voor het eerst na zijn gebroken hand weer echt op dreef. Job Smit, de 15jarige kersverse jeugdinternational maakte een prima debuut in het eerste team. Hij kwam niet zelf tot scoren, maar was altijd aanspeelbaar en strooide met prima passes waaruit ook een prachtig doelpunt volgde.

Ondanks dat de Hoofddorpers veel meer uitsluitingen kregen gedurende de wedstrijd dan hun tegenstanders bleven ze makkelijk de bovenliggende partij. Door goed verdedigend werk werden doelpunten in de ondertal situaties voorkomen en zelf wist ZPCH de eigen overtal situaties goed af te ronden. De eerste periode was nog spannend (3-4 achter), maar vanaf de goed genomen strafworp in de tweede periode van Jorian Middel, wat een 5-4 voorsprong op het bord bracht, is ZPCH niet meer in de problemen gekomen. Een mooie afsluiting.

Vanaf nu zullen de waterpoloërs hun wedstrijden spelen in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie