Boomweggeefdagen

24 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Persbericht: Heimanshof/M.E.E.RGroen boomweggeefdagen: 12- 28 maart

Op de woensdag voor het begin van de lente op 21 maart wordt elk jaar de jaarlijkse nationale boomplantdag gehouden. Door de verkiezingen wordt dat dit jaar een week eerder op12 maart.

Niet alleen op scholen wordt daar een feest van gemaakt. Ook een heleboel tuinen zouden er feestelijker uitzien met natuurvriendelijke hoekjes en bomen en struiken die voor insecten en vogels beschutting en voedsel bieden.

Daarom organiseert De Heimanshof ,( Dit jaar samen met StichtingM.E.E.R.Groen) sinds 2008 de boomweggeefdagen. De natuur is namelijk zeer productief in het uitzaaien van jonge boompjes en struiken. In de heemtuin en bij de natuurontwikkelingsprojecten worden duizenden exemplaren verwijderd gedurende de winter, waarvan er vele prima elders van pas kunnen komen.

In 2009 vonden er 2200 exemplaren hun weg. Aangemoedigd door het succes van deze actie hadden we in 2009 wel 3000 stuks klaar staan etc.: Zie grafiek: en zelden bleven er boompjes over:

Ook dit jaar staan er weer duizenden boompjes klaar voor belangstellenden. Hoe ‘groener’ u uw tuin wilt inrichten hoe meer bomen u mee mag nemen. Het enige wat wij daarvoor terug vragen is dat u De Heimanshof doelen steunt door lid te worden van de vereniging.

Oproep: Niet bij ons komen er veel bomen en struiken spontaan op. Dat gebeurt overal. We houden ons daarom aanbevolen voor kleine bomen en stuiken uit uw eigen tuin, die via deze dagen een nieuwe eigenaar kunnen vinden. Wij komen niet ophalen.

Meer dan 40 soorten zijn reeds beschikbaar in variërende aantallen:

Berk, zwarte els, populier, katjes dragende en schietwilgen, meidoorn, sleedoorn, duindoorn, liguster, zure kers,zoete kers, hazelaar, eik, moseik, iep, es, esdoorn, noordse esdoorn, kardinaalsmuts, Europese vogelkers, rode kornoelje, vlier , 43 soorten druiven, kruisbes, rode bes, zwarte bes, , hazelnoot, Kaukasische vleugelnoot en dit jaar ook vijgen en olijfbomen.

Openingstijden (met speciale ontvangst en informatie voorziening)

Woensdag 12 maart : 10 tot 5 uur

Donderdag 13 maart : 9 tot half 1

Vrijdag 14 maart : 9 tot half 1, etc

De actie loopt volgens het principe: wie het eerst komt… door op de gewone openingstiden tm vrijdag 28 maart

Voor meer informatie: www.deheimanshof.nl

Franke van der Laan: info@stichtingmeergroen.nl of 06-48226490

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie