Het is nu gewoon genoeg!

24 februari 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Op de redactie van HCnieuws.nl is de hieronder gepubliceerde ingezonden brief binnengekomen. Hij is gericht aan een ieder die de sport een warm hart toedraagt …

VANDALISME?

Het is nu gewoon genoeg!

Alle vrijwilligers van S.V. Hoofddorp doen elke dag hun stinkende best om het complex van S.V. Hoofddorp perfect in orde te maken en te houden. De vereniging heeft de normen en waarden hoog in het vaandel staan en zet zich op ieder moment in, om het respect voor elkaar te bevorderen. Daarom is het extra zuur voor alle betrokkenen bij onze vereniging, dat vrijwel elke week ons complex wordt geteisterd door vandalisme.

Grote schade

Onze ongenode nachtelijke "gasten" huizen gedurende voornamelijk de weekendnachten o.a. op de tribune van ons hoofdveld, waar een enorme troep wordt gemaakt, meubilair wordt vernield, gebroken glas wordt achtergelaten, een enkele keer brand wordt gesticht en onze dug-outs op schandalige wijze worden bevuild. De bakken waarin sigaretten buiten kunnen worden uitgedrukt, worden omgegooid en vuilnisbakken omgekeerd. Doelnetten worden doorgesneden en het kunstgras vertoont op vele plekken achter het doel grote brandgaten. Nog afgezien van de regelmatige branden in onze papiercontainers op de parkeerplaats, die de vereniging door gemiste inkomsten erg veel geld kost.

Genoeg!

Het is niet te tolereren moedwillig vandalisme, dat in alle lagen van onze club en daar buiten tot heel wat commotie en emotie leidt. Nog afgezien van de enorme kosten, die het herstel van de vernietigde eigendommen kost. Wat kan je er aan doen? Geduldig zijn en proberen vandalisme te voorkomen? Prima, dus doen al onze vrijwilligers veel aan preventie; repareren ze de hekken rondom ons complex en doen ze alle hekdeuren s' nachts op slot, hangen ze door de wet gedwongen, bordjes op met artikel 461 (nota bene naast ons bord zonder respect geen voetbal) en schakelen ze de politie in, die vanaf heden ons complex dagelijks enkele keren meeneemt in haar surveillanceronde. Zelf houden we ook nog heel laat (of heel vroeg) ons complex in de gaten. En telkens weer ruimen al die trouwe vrijwilligers met boosheid en frustratie, mokkend al het vandalisme weer op om iedereen toch weer over een schoon en veilig complex te laten beschikken.

Maar het is nu wel even genoeg; al helemaal voor een vereniging die met haar bijna 300 vrijwilligers bijna dag en nacht bezig is, om het haar leden en de vele gasten op ons complex elke week weer naar de zin te maken. En die met lede ogen moeten aanzien, dat de vereniging en dus direct ook haar leden, grote materiele en immateriele schade wordt berokkend. We laten ons plezier echter niet vergallen en gaan samen met iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt, door met het voorkomen van dit "voetbalveld"vandalisme; tot de plezierverwoestende vandalisten hopelijk ook weer over een beetje normen en waarden beschikken!

Maar voor nu, is het genoeg!

Namens alle leden van S.V. Hoofddorp

Ton Hofstra

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie