Zeven judoka Judo Yushi geplaatst voor NK

24 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Judo Yushi heeft een goede score behaald op het kampioenschap van Noord-Holland tot 15 jaar. Zeven van de elf judoka'S behaalden een podiumplaats en plaatsten zich voor het NK dat over twee weken in Eindhoven plaatsvindt.

Britt Koolmoes opende de dagscore met het behalen van het kampioenschap. In de klasse tot 40 kg won zij alle wedstrijden overtuigend. In de finale versloeg de Vennepse judoka Naomi de Graaff met een houdgreep.

Bij de jongens behaalden zes judoka's het NK. Loek van der Veld maakte een mooie reeks in de klasse tot 50 kg en won al zijn wedstrijden met vol punt door te scoren met heup- en offerworpen. Hij werd eveneens kampioen. In dezelfde klasse behaalde Bastiaan Glaudemans na vijf partijen de derde plaats. Glaudemans moest in de eindstrijd onder andere zijn meerdere erkennen in clubgenoot Van der Veld.

In de klasse tot 60 kg maakte Tim Fennema zijn debuut voor Judo Yushi. Hij opende sterk en schakelde in de eerste ronde al een titelkandidaat uit. Ook de halve finale won Fennema met wazari door heupworp. Alleen de finale kon hij niet winnen waardoor hij tweede van Noord-Holland werd.

Christopher Groot werd tweede in de klasse tot 46 kg. en behaalt daarmee voor het tweede jaar op rij het NK. Hij won vier partijen en verloor alleen de finale van Owen van Braam. In dezelfde klasse behaalde Tommy Agrest de derde plaats na vijf partijen. Een knappe prestatie omdat hij in januari eerstejaars in deze leeftijdsklasse is geworden en plaatsing als eerstejaars erg moeilijk is. Dezelfde prestatie leverde ook Indy Timmers; hij behaalde in de klasse tot 42 kg, die met 29 deelnemers de sterkst bezette klasse van de dag was, de derde plaats.

Ook Jesse Reede, Emilio Otte, Lucas Frederiks en Jelle van der Werff maakten een mooie reeks wedstrijden, maar konden zich net niet plaatsen.