In januari veel meer woningen verkocht

24 februari 2014 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - In de eerste maand van 2014 zijn er fors meer woningen verkocht vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Het Kadaster registreerde in januari 8.905 verkochte woningen. Dat is 42,3 procent meer dan de 6.260 in januari 2013.

Vooral vrijstaande woningen verwisselden, met een plus van 75 procent, een stuk vaker van eigenaar. Bij hoekwoningen is de stijging het minst groot (31 procent).

Wel is het zo dat de verkopen in januari vorig jaar op een erg laag niveau lagen. In december 2012 registreerde het Kadaster relatief veel verkochte huizen, doordat veel huizenkopers toen nog konden profiteren van voordelige hypotheekregels.

Positief blijft vooral ook de lage hypotheekrente die sterk bijdraagt aan het vertrouwen in de woningmarkt. 36% van de bevolking denkt dat de huizenprijzen de komende tijd licht zullen stijgen. 53% meent dat het nu een gunstige tijd is om een huis te kopen.

Ondanks de toegenomen verkopen, de lage hypotheekrente en de stabiliserende huizenprijzen, is de woningmarkt nog niet hersteld van de crisis. Daar is tijd voor nodig. De weg naar boven lijkt echter wel gevonden en dat geeft consumenten goede hoop voor de komende maanden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie