26 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Hoofddorpse CourantBestemd voor de redactie:

OpinionFirst Hoofddorp geeft gemeenteraadsleden steun bij de verkiezingen!

Geachte redactie,Met het oog op de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen treft u bijgaand het persbericht aan voor de lokale lancering van OpinionFirst Hoofddorp. Voor iedere gemeente in Nederland is er een gratis OpinionFirst website beschikbaar, ook voor uw woonplaats. Veel gemeenteraadsleden zijn in de afgelopen tijd uitgenodigd om hun voorstellen, initiatieven en aanbevelingen kenbaar te maken op OpinionFirst. Nog lang niet iedereen is bereikt maar het is voor iedere inwoner eenvoudig om zijn of haar favoriete gemeenteraadslid via OpinionFirst een uitnodiging sturen. In de aankomende dagen zullen nieuwe uitnodigingen aan gemeenteraadsleden worden verzonden. OpinionFirst is niet alleen geschikt voor gemeenteraadsleden, maar ook voor deskundigen, beleidsmakers, journalisten en betrokken burgers. OpinionFirst is ook na de verkiezingen beschikbaar voor iedereen en is daarmee als platform veel uitgebreider dan ?Kieskompas’, ?Stemwijzer’ of andere websites. Wij hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan OpinonFirst en hopen dat u ons initiatief met respect zult verwelkomen en alle aandacht wilt geven. Met vriendelijke groet,

Stichting DemocracyFirst

--------------------------------------------------------------------

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

--------------------------------------------------------------------

Persbericht

Nieuw platform voor opinies en ideeën

OpinionFirst geeft gemeenteraadsleden steun bij de verkiezingen!

OpinionFirst is het nieuwe online platform voor moderne democratie in Nederland. Het platform is volledig beschikbaar voor democratie in elke gemeente. Verwacht wordt dat OpinionFirst van grote invloed kan zijn op de politiek en de verkiezingen in maart. Gemeenteraadsleden kunnen direct steun en feedback krijgen voor hun voorstellen, plannen en aanbevelingen. Maar ook inwoners zelf kunnen gebruikmaken van dit platform om hun ideeën te presenteren.

Voor iedere gemeente in Nederland is er een OpinionFirst website. Veel gemeenteraadsleden zijn in de afgelopen tijd uitgenodigd om hun voorstellen, initiatieven en aanbevelingen kenbaar te maken op OpinionFirst. Nog niet iedereen is bereikt maar het is voor iedere inwoner eenvoudig om zijn of haar favoriete gemeenteraadslid via OpinionFirst een uitnodiging sturen.

Iedere gemeente

OpinionFirst geeft iedere inwoner van elke gemeente in Nederland de mogelijkheid om een voorkeur aan te geven over opinies van gemeenteraadsleden (opinieleiders) waardoor iedere inwoner kan laten zien hoe hij of zij denkt over belangrijke onderwerpen in een gemeente. Iedereen kan rechtstreeks stemmen op opinies, initiatieven en oplossingen. Zo kan elke inwoner dus eenvoudig participeren en aangeven hoe één en ander in zijn of haar gemeente eruit zou moeten zien. Hierdoor krijgen politici en beleidsmakers permanent van inwoners te horen wat zij willen. De verwachting is dan ook dat OpinionFirst grote invloed op de politiek kan hebben en de verkiezingen transparanter maakt voor de inwoners.

Niet alleen gemeenteraadsleden

Ook deskundigen op allerlei gebied en betrokken inwoners kunnen hun voorstellen, argumenten en aanbevelingen op OpinionFirst plaatsten. En ook hierover kunnen de inwoners van de betreffende gemeente zich uitspreken. Inwoners weten als geen ander waar de mogelijkheden van een gemeente liggen en kunnen een uitstekende voedingsbodem vormen voor nieuwe initiatieven die weer door de gemeenteraadsleden kunnen worden opgepakt. Moderne democratie zoals die hoort te zijn.

Stemmen steeds moeilijker

We zijn gewend om één keer in de vier jaar te stemmen op lokaal niveau. Dan moeten we stemmen op één partij, ofwel een combinatie van plannen of ideeën waarmee we het vaak slechts ten dele eens zijn. Mensen weten steeds minder waarop ze moeten stemmen. Ze kiezen de minst slechte oplossing of stemmen dan maar niet. Heeft iemand uiteindelijk een keuze kunnen maken dan wijst de praktijk uit dat politieke beloftes lastig nagekomen kunnen worden, waardoor kiezers achteraf steeds weer worden teleurgesteld.

Iedereen betrokken

Wij dachten met een team van mensen dacht dit anders moest kunnen. Na jaren hard werken en vele tests is OpinionFirst nu gelanceerd voor iedere gemeente. OpinionFirst is het platform dat het voor iedere inwoner mogelijk maakt betrokken te zijn en met een optimale keuzevrijheid op elk gewenst moment invloed uit te oefenen op beslissingen!

De OpinionFirst website biedt zeer uitgebreide mogelijkheden om opinies, initiatieven, plannen, oplossingen, artikelen, stellingen en opiniepeilingen onder de aandacht te brengen van alle inwoners. Gemeenteraadsleden en inwoners plaatsen opinies om stemmen te werven, publiceren hun visie om diepte te geven aan discussies in Nederland en distribueren deze via sociale media en andere media. OpinionFirst is boeiend en biedt geweldige nieuwe kansen voor mensen met ideeën en een mening. Op www.opinionfirst.nl is alle informatie uitgebreid terug te vinden.

OpinionFirst is een initiatief van de stichting DemocracyFirst (www.democracyfist.nl).

NOOT BESTEMD VOOR DE REDACTIE:

Met vragen over OpinionFirst kunt zich wenden tot de website OpinionFirst en de stichting DemocracyFirst www.democracyfirst.nl

Voor eventuele andere vragen: pr@democracyfirst.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie