Floriadehal tijdelijke terminal tijdens nucleaire top

26 februari 2014 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - De grote gele hal op het voormalig Floriadeterrein wordt tijdens de nucleaire top tijdelijk omgebouwd tot terminal. In de hal worden delegatieleden opgevangen inclusief hun bagage. De hal wordt niet gebruikt voor het opvangen van de wereldleiders. Zij worden rechtstreeks van het vliegtuig naar Den Haag gebracht.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is voor de voormalige Floriadehal gekozen omdat het gebouw dichtbij de Polderbaan staat waar de wereldleiders landen, omdat de hal relatief afgelegen ligt en daardoor beter te beveiligen en omdat bij de hal een groot parkeerterrein ligt waar auto's en bussen tijdelijk gestald kunnen worden.

De verbouwing van de hal start op zaterdag 22 maart en wordt uitgevoerd voor de twee dagen dat de Nuclear Security Summit (NSS) wordt gehouden: 24 en 25 maart. De verbouwing betekent dat er onder meer bagagebanden komen, een post van de douane, koffiebars, toiletten en zitjes.

Volgens het ministerie wordt naast de Polderbaan een vip-tent gezet. Daar zullen onder andere de ambassadeurs van de verschillende landen worden opgevangen tot hun staatshoofd is geland.

De Polderbaan zelf wordt tijdelijk gebruikt als parkeerplaats voor de vliegtuigen waarmee de wereldleiders landen.

De voormalige Floriadehal (de Floriade was in 2002) wordt al weer een aantal jaren door Expo Haarlemmermeer regelmatig ingezet voor publieks- en vakbeurzen. Eén daarvan is de Lente, Tuin en Woonbeurs die op 28 maart start.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie