Rijkswaterstaat plant bomen bij ringvaartviaduct

28 februari 2014 om 00:00 Nieuws

BURGERVEEN - Vlak langs de eerder verbrede A4 ter hoogte van Burgerveen verrijzen weer nieuwe bomen in de Haarlemmermeerpolder. In totaal worden er in het eerste kwartaal van 2014 in opdracht van Rijkswaterstaat 358 bomen (bestaande uit de populierensoort grauwe abeel en meidoorn) en ruim 6,5 duizend m2 aan lage begroeiing en struikgewas (bestaand uit meidoorn, sleedoorn en Spaanse aak) aangeplant.

Het aanplanten van groen is een actie vanuit de eerdere verbreding van de A4 tussen het knooppunt Burgerveen en Roelofarendsveen van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Om voldoende ruimte te krijgen, zijn daarvoor destijds bomen gekapt. Maar iedere gekapte boom wordt altijd weer herplant, conform de eisen uit de flora- en faunawet. In 2011 zijn er al vele honderden bomen in de directe omgeving van het Ringvaartaquaduct herplant.

Op twee terreinen gebeurt dit nu pas. Op een terrein dat voor herplant bestemd was, moest namelijk eerst nog de grond worden gesaneerd. En op het er naast gelegen terrein moest nog een windmolen worden vervangen. Nu ook die werkzaamheden gereed zijn, kan het laatste groen voor dit gebied worden aangeplant.

(foto's Rijkswaterstaat)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie