Kagia voert druk bovenin op

1 maart 2014 om 00:00 Nieuws

LISSERBROEK - Jerry Ubink stelde tevreden vast dat zijn ploeg, die als enige van de top 3 in actie kwam, dankzij een 0-2 overwinning bij Zwammerdam klom naar de tweede plaats op drie punten van koploper SEV. "Zo kan maart voor ons een heel interessante maand worden. We spelen deze maand nog vier wedstrijden. De twee lastigste tegenstanders zijn Roodenburg en DoCoS, tegen Sportief en Oosterheem mogen we geen fouten maken. Komen we deze maand goed voor de dag dan kan het zelfs een heel mooi seizoen worden.

We gingen naar Zwammerdam in de wetenschap dat zij een zeer goede tweede periode hebben gespeeld. We speelden dus tegen een ploeg met vertrouwen. Dat bleek ook uit de manier waarop zij de wedstrijd oppakten. Wij hadden moeite met de omstandigheden, gewend als we zijn aan het spelen op kunstgras. Door balverlies van ons ontstonden een aantal moeilijke situaties. Over de hele wedstrijd vind ik dat de betere kansen voor Kagia zijn geweest.

Halverwege de eerste helft hielp Ruud Heuseveldt ons over het dode punt heen. Hij kreeg de bal in de buurt van het strafschopgebied, omspeelde zijn tegenstander en schoot via de binnenkant van de paal raak: 0-1. Dat was wel een bevrijdende treffer. Daarna bleef het een open wedstrijd met dreigende momenten van beide kanten. Zwammerdam probeerde meer te voetballen en ik vond dat wij te snel de lange bal hanteerden.

Ook na rust bleven we daarin volharden, wij kwamen matig de kleedkamer uit. Doelman Sander Goudriaan hield ons goed in de wedstrijd en aan de andere kant creëerden wij kansen voor Niels Ganzevles en Rutger Goudriaan. Eerder in de wedstrijd werd een doelpunt van Rutger afgekeurd wegens buitenspel. Pas in de 83e minuut scoorde invaller Jelle Boot koppend 0-2 nadat hij in eerste instantie de bal had veroverd en de binnenkant van de paal had geraakt. Uit de daarop volgende scrimmage kon Jelle koppend de wedstrijd beslissen."