Indrukwekkende rol van Matthew McConaughey in 'Dallas Buyers Club' in Het Oude Raadhuis

2 maart 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Ron Woodroof is een homofobe en drugsverslaafde cowboy uit Dallas, Texas. Op een dag wordt er bij hem aids geconstateerd en de dokters geven hem nog één maand te leven. Ron accepteert dit niet en begint met het smokkelen van illegale alternatieve medicijnen om zichzelf en zoveel mogelijk andere aidspatiënten, waaronder de transgender Rayon, een betere kans te geven. 'Dallas Buyers Club' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over het gevecht van één man tegen de macht en corruptie van de Food and Drug Administration van de Amerikaanse regering. De film 'Dallas Buyers Club' is op zondag 16 maart om 20 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

Het is 1985 en het onbezorgde leven dat Ron Woodroof had, wordt in één klap anders. Als rodeorijder geniet hij van het leven en alles wat daar bij komt kijken, zoals mooie vrouwen, drank en drugs. Zijn leven veranderd van het worstelen met stieren, naar een leven waarin hij worstelt met ziekenhuizen, nare medicijnen, homofobie en de verschrikkelijke ziekte aids. Ron vindt dat hij in de Verenigde Staten niet de gewenste medicijnen krijgt voorgeschreven. Daarom besluit hij om samen met de transgender Rayon een handel te starten in het importeren van doeltreffende, maar in de Verenigde Staten verboden, medicijnen. Dit is echter niet naar de zin van de farmaceutische industrie.

Matthew McConaughey neemt de rol van Ron Woodroof op zich, wat hij op indrukwekkende manier doet. Voor zijn rol is hij bijna 20 kilo afgevallen. Matthew McConaughey vertolkt de rol van Ron Woodroof briljant en dit levert hem dan ook een Golden Globe en een Oscarnominatie op. De rol van transgender Rayon wordt door Jared Leto vertolkt. Hij is genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Mannelijke Bijrol. De Volkskrant: "Regisseur Jean-Marc Valée slaagt erin de kijker te transporteren naar een vergeten periode waar blinde paniek, vooroordelen, rechtlijnigheid en onverschilligheid de redenen waren dat de meeste aidspatiënten alleen een kaartje met het nummer van een praatgroep kregen voor hun laatste maanden."

Het Oude Raadhuis

Zondag 16 maart - 20 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie