Jonge danstalenten van Het Nationale Ballet in De Meerse

2 maart 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De Junior Company slaat een brug tussen een professionele dansopleiding en een professioneel dansgezelschap: de Nationale Balletacademie, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, en Het Nationale Ballet, Nederlands grootste dansgezelschap. Daarmee is De Junior Company van Het Nationale Ballet een unieke omgeving voor jonge dansers die moeten wennen aan de beroepspraktijk, maar over genoeg talenten beschikken om een bloeiende carrière tegemoet te zien. De groep presenteert zich, onder leiding van Ernst Meisner, met een aantrekkelijk programma, dat bestaat uit delen uit het klassiek-romantische en neoklassieke repertoire en nieuwe choreografieën. De Junior Company van Het Nationale Ballet is te zien op zaterdag 22 maart om 20.15 uur in de grote zaal van De Meerse.

Het Nationale Ballet, het grootste en beroemdste dansgezelschap van Nederland, heeft de Junior Company in het leven geroepen om jong danstalent te stimuleren. Het ensemble wordt gevormd door twaalf jonge, zeer talentvolle dansers; de helft daarvan is net een danscarrière begonnen bij Het Nationale Ballet, de andere zes zijn talenten van de Nationale Balletacademie. Ze hebben het allen in zich om uit te groeien tot de sterren van morgen. De jonge talenten dansen daarnaast mee in de grote producties van Het Nationale Ballet. Daarmee is de Junior Company dé springplank voor jonge dansers.

In deze kweekvijver meten de aanstormende talenten zich aan gevestigde dansers van het gezelschap. De dansers van de Junior Company waren eerder in de Nederlandse theaters te zien in ‘Sterrenstof’, die met veel lof werd ontvangen: "Het concept deugt: een avondvullend programma met hoogtepunten uit het klassieke balletrepertoire en eigentijds werk. Dit alles door jonge dansers en jonge choreografen uit het gezelschap die hiermee extra ervaring opdoen. (…) Maar was het ook leuk en goed? Jazeker!" (Volkskrant).

De Meerse grote zaal

Zaterdag 22 maart - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie