Johan Hoogeboom met jubileumvoorstelling in Het Oude Raadhuis

2 maart 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Een muzikaal cabaretprogramma waarin de wereld beschouwd wordt vanuit twee perspectieven: die van een jonge, frisse en optimistische wereldburger (de jonge Johan) en die van een oude en belegen, zichtzelf realist noemende doemdenker (de iets minder jonge Johan). 'Zuchtjongens' is een jubileumvoorstelling van Johan Hoogeboom, oftewel het beste van zijn klagerige, stekelige en lyrische, maar vooral humoristische liedjes van de afgelopen 25 jaar. Johan Hoogeboom is met 'Zuchtjongens' te zien op zaterdag 15 maart om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Johan Hoogeboom is een veelzijdig artiest; naast vijf cabaretsolo's en drie cabaretprogramma's met Bas Marée en Ludo van der Winkel speelt hij ook in 'Andermans Veren Live' en 'Wedstrijdje?!', componeert hij muziek voor televisie en film (o.a. 'Otje', 'Pluk van de Petteflet') en schreef liedjes voor programma's als 'Spijkers met Koppen', 'Vroege vogels' en 'Andermans Veren'. Over zijn eerdere programma's met Marée en Van der Winkel schreef de pers: "Fraaie liederen die afwisselend grappig en droevig zijn." (Parool). "Mooie liedjes (…) taalkundig goed doordacht, met een vrolijke moraal en vaak een kwinkslag." (Volkskrant).

De voorstelling 'Zuchtjongens' zou oorspronkelijk samen met Ludo van der Winkel worden gespeeld, maar zal uiteindelijk als soloprogramma van Johan Hoogeboom in de theaters staan.

Het Oude Raadhuis

Zaterdag 15 maart - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie