'Onrust over jeugdzorg onnodig'

5 maart 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De onafhankelijke commissie die onderzoek doet naar de overheveling van de jeugdzorg naar gemeenten zaait onnodige onrust. Dat zei wethouder John Nederstigt van Jeugd dinsdag in reactie op het oordeel van de commissie dat gemeenten onvoldoende hebben gedaan om jeugdzorg vanaf volgend jaar over te dragen.

Nederstigt zei het onderzoek vooral pijnlijk te vinden voor jongeren en hun ouders die met jeugdzorg te maken hebben. "Onze jeugd hoeft zich helemaal geen zorgen te maken", aldus de wethouder.

Eén van de kritiekpunten van de commissie is het feit dat er nog onvoldoende bekend is over het budget dat straks beschikbaar is voor jeugdhulp. Nederstigt bestrijdt dat. Volgens hem wordt er tot 2017 in totaal 10 procent gekort op het beschikbare geld. De wethouder meent dat die korting te overzien is.

Ook het argument van de commissie dat er in regionaal verband onvoldoende wordt samengewerkt door gemeenten op het gebied van jeugdzorg klopt volgens John Nederstigt niet. Hij wijst erop dat Haarlemmermeer met zowel de Amsterdamse regio als Kennemerland uitstekend samenwerkt.

De wethouder begrijpt niet hoe de commissie tot de omstreden conclusies is gekomen. Hij weet wel dat er ten onrechte veel onrust is ontstaan dat jongeren straks zonder de vereiste hulp komen te zitten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie