Snackbar De Kemphaan straks weer gewoon open

6 maart 2014 om 00:00 Voorpagina

ZWAANSHOEK - Luctor et emergo. Ik worstel en kom boven. De lijfspreuk van Zeeland zou zomaar betrekking kunnen hebben op Louis Vink. In november brandde zijn snackbar tot de grond toe af. Komende zaterdag gaat De Kemphaan weer open.

Het jaar 2013 wil Louis liefst zo snel mogelijk vergeten. Niet alleen verloor hij zijn snackbar, hij verloor ook nog eens zijn broer Bob, de man die in 1975 met zijn rijdende snackkar de basis legde voor het bedrijf. Hij startte aan de Bennebroekerdijk ter hoogte van Ravenstein en verhuisde twee jaar later naar de huidige stek aan het begin van de Bennebroekerweg. In 1999 nam Louis de zaak over en bouwde deze - met vanaf 2004 Pedro van Es als zijn onmisbare rechterhand - uit tot wat het nu is: een begrip in de hele regio.

Na de verwoestende brand eind november vorig jaar, het gevolg van kortsluiting in de koelkast, zijn Louis en Pedro niet bij de pakken gaan neerzitten. Gesteund door zowat heel Zwaanshoek dat de belangrijkste ontmoetingsplaats was kwijtgeraakt, stroopte het duo de mouwen op tot in de oksels en ging voortvarend aan de slag met maar een doel: een nieuwe Kemphaan die net als het Griekse fabeldier fenix uit de as moest herrijzen.

En nu is het zover. Aan de Bennebroekerweg staat een fonkelnieuw pand met een dito inrichting met nu een vaste gasaansluiting. Afgelopen maandag hebben Louis en Pedro de grote bakwand getest. En dik in orde bevonden. Het proefbakken is geslaagd. "We gaan ook hier weer het beste van het beste verkopen. Zo komt diepvriesfriet er bij ons niet in. Wij bakken dagelijks verse friet in combinatie met verantwoord frituren. Het assortiment belegde broodjes is uitgebreid", vertellen de mannen die staan te popelen om weer te beginnen en bijna niet kunnen wachten tot het zaterdag is. "We zijn dolblij dat we weer op onze vertrouwde stek konden terugkeren. Het dorp heeft ons gemist en wij het dorp."

Terwijl buiten hard gewerkt wordt aan terras en bloembakken en wordt bepaald waar de oorspronkelijke luifel, het enige dat uit de brand is gered, moet komen en binnen de plek voor de hoekbank en overige zitjes nog eens nauwkeurig wordt nagemeten, stoppen automobilisten en fietsers en steken hun duim omhoog. Blij als ze zijn dat het bijna weer zover is. En dat grote moment is aanstaande zaterdag om 12 uur. Dan gaat De Kemphaan weer open en is dat als vanouds 7 dagen per week van 12 tot 20 uur.

De officiële opening is later dit jaar en zal gepaard gaan met smakelijke acties.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie