Solar for Syria: Licht in de Syrische duisternis

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op 27 maart om 20.00 uur komt Esseline van de Sande naar Het Apostolisch Genootschap aan de Zuiderdreef 3 in Nieuw-Vennep om te vertellen over ‘Solar for Syria’, een campagne om Syrische vluchtelingen in opvangkampen te helpen met licht en stroom. Er zijn naar schatting zeven miljoen Syriërs op de vlucht voor oorlog en geweld. In 2013 kon Solar for Syria door hulp van individuen en bedrijven 26.000 lampen en opladers van de duurzame onderneming WakaWaka onder Syrische vluchtelingen verspreiden. Dit jaar zijn daar al voor 3500 gezinnen lampen en opladers op zonne-energie bij gekomen. Toch blijft de behoefte aan licht en stroom groot.

Met deze 3500 WakaWaka-lampen en -opladers op zonne-energie worden ruim 15.000 Syrische vluchtelingen voorzien van licht en stroom. Door de lichtfunctie voelen zij zich veiliger en zijn ze in staat te koken en rond te bewegen in het donker. Kinderen kunnen ‘s avonds lezen en tekenen en het voorkomt het gebruik van giftige kerosinelampen. De oplader wordt vooral gebruikt om telefoons op te laden. Hierdoor kan men in contact blijven met familie en vrienden. Het spaart tevens veel geld uit, want elektriciteit in kampen (als deze al beschikbaar is) is erg duur. Hierdoor blijft er meer geld over om aan eten en andere levensbehoeften te besteden.

Doneer of Buy One - Give One

De Solar For Syria campagne loopt nog door. In een poging (letterlijk) licht te schijnen op de vluchtelingencrisis in Syrië en middelen te werven om zoveel mogelijk WakaWaka’s naar Syrië te sturen doet WakaWaka een beroep op individuen en bedrijven. De boodschap aan iedereen is simpel en transparant: mensen kunnen een donatie doen, maar ook gebruik maken van het Buy One, Give One-aanbod. Hierbij geldt dat voor elke WakaWaka die verkocht wordt er één wordt verstrekt aan een Syrisch vluchtelingengezin.

Esseline houdt haar presentatie op uitnodiging van de Raad van Kerken Haarlemmermeer-zuid, die ook tijdens de oecumenische tentviering van vorig jaar collecteerde voor Syrische vluchtelingen. Na afloop is er een kopje koffie en de mogelijkheid een donatie te doen. De Raad van Kerken Haarlemmermeer-Zuid bestaat uit de Christelijk Gereformeerde Kerk, de Gereformeerde Kerk, de Hervormde Gemeente, de R.K. Parochie, Het Apostolisch Genootschap en de Protestantse Gemeente Abbenes. Meer informatie over de campagne op www.solarforsyria.org

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie