Van een 'standaard' huis naar een klein paleis aan het water

6 maart 2014 om 00:00 Nieuws

Huis van de Week

HOOFDDORP - Wat een verbouwing al niet kan doen, blijkt eens te meer bij het Huis van de Week. Een half vrijstaand woonhuis, gelegen aan Liesbos 134 in Hoofddorp. Deze woning is aan de zijkant over nagenoeg de volle lengte uitgebouwd. Ook is een groot gedeelte van de oorspronkelijke garage is bij de woonkamer getrokken. Met een geweldig resultaat.

"Het is inderdaad een heerlijk huis", vertelt Gera. "Wij wonen hier al meer dan 20 jaar en ik ben altijd dol op het huis geweest. Ik ken het ook al lang, want mijn ouders hebben schuin aan de overkant gewoond. En ik was ook dolgelukkig toen wij het in 1992 konden kopen. Het huis dateert uit 1986 en wij zijn de tweede bewoners. Onze eerste verbouwing was de garage en de grote schuifpui aan de achterkant. Door de garage bij de kamer te betrekken is een aparte studiehoek ontstaan. Je zit dan wel in de kamer, maar toch een beetje op jezelf. Door de grote schuifpui hebben we echt de natuur naar binnen gehaald. De tuin ligt op het zuiden en daar heb je dus van 's ochtends vroeg tot laat in de middag de zon. Er zijn in de tuin verschillende terrassen, bijvoorbeeld één onder de pergola met blauwe regen, maar ook op de steiger. Er zijn in totaal vier zithoeken. En door het water met aan de overzijde dichte begroeiing heb je ook enorm veel privacy. En het water leeft. Er is altijd wel wat te zien."

De tweede grote klus -het onder architectuur uitbouwen van de zijgevel- werd zes jaar geleden gedaan. Er zijn veel extra ramen geplaatst, waardoor er enorm veel daglicht naar binnen komt. Niet alleen de ruimte van de keuken is groter geworden, ook het eetgedeelte. Wij hebben een tafel met 6 stoelen staan, maar je zou er ook makkelijk een kookeiland kunnen plaatsen."

De hele begane grond is voorzien van een plavuizenvloer met vloerverwarming. De woonkamer, met een oppervlakte van meer dan 50 vierkante meter, heeft een verlaagd plafond met spots, de gordijnen zijn fraai weggewerkt, er is een brede gasgestookte haard en overal natuurstenen vensterbanken. Er zijn totaal 4 slaapkamers, waarvan de hoofdslaapkamer is voorzien van een kastenwand. In de badkamer is het heerlijk relaxen. Er is een ligbad met whirlpool, dubbele wastafel met spiegelverwarming en er zijn geluidboxen weggewerkt in het plafond. De woning is uitstekend onderhouden en goed geïsoleerd, en er is een sfeervolle luifelverlichting aan de zijkant en achterzijde. Waarom wil Gera nu toch zo'n leuk en mooi huis verkopen?

"We willen liever meer richting de kust", vertelt Gera. "Daar hebben we toch ook weer zo'n mooi plekje gezien. We willen wat meer landelijk gaan wonen. Het was niet echt de bedoeling dat we hier weg zouden gaan, maar soms gaan zaken anders dan je verwacht. Ik ben een geboren en getogen Hoofddorper en dacht dat ik hier altijd wel zou blijven. Dit is echt een heerlijk huis, met parkeren op eigen terrein, een achterom en de scholen en het winkelcentrum op loopafstand. Het huis oogt aan de buitenzijde kleiner dan het in werkelijkheid is. Wij hebben gekozen voor een strakke en nauwkeurige afwerking en zijn ook altijd erg zuinig op het huis geweest. Volgens ons is het huis echt af, ook al zijn er nog uitbreidingsmogelijkheden. Het is hier rustig, geen doorgaand verkeer en je loopt zo het wijkparkje in. Ik heb hier heel vaak echt een vakantiegevoel."

Voor meer informatie:

www.vangroenigen.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie