Gezamenlijk initiatief Stichting Maatvast en PCSOH voor senioren in Beinsdorp

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Voor alle senioren van 55+ organiseert Stichting Maatvast (dorpshuis Het Eiland) in samenwerking met de Protestants Christelijke Stichting Ouderenzorg Haarlemmermeer (PCSOH) op dinsdag 25 maart aanstaande een bijeenkomst in dorpshuis Het Eiland aan de Rietkraag 5 te Beinsdorp. Doel van de bijeenkomst is te komen tot een activiteitenaanbod op maat voor deze bewoners van Beinsdorp en omstreken.

Na een succesvolle samenwerking bij het creëren van een ontmoetingsplaats voor dagactiviteiten voor ouderen in Nieuw Vennep gaan Stichting Maatvast en PCSOH nu de mogelijkheden bekijken om dagbestedingsactiviteiten te organiseren voor senioren in Beinsdorp.

Aanleiding voor de bijeenkomst vormen de veranderingen waar senioren mee geconfronteerd gaan worden in het kader van het Sociaal Domein. Deze veranderingen maken dat zij op het gebied van zorg en welzijn meer en meer een beroep moeten doen op het eigen sociale netwerk, maar ook op voorzieningen als bijvoorbeeld dorpshuis Het Eiland.

Stichting Maatvast en PCSOH anticiperen op deze veranderingen en beogen de senioren een activiteitenaanbod op maat aan te bieden. Daarvoor is noodzakelijk om van de senioren te horen waar de behoefte ligt op het gebied van zorg, ontmoeting, activiteiten en ondersteuning.

Programma

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

11.00 uur: Inloop en ontvangst met koffie en thee en iets lekkers

11.30 uur: Presentatie en aansluitend afstemming behoeftes door PCSOH

12.30 uur: Lunch met soep en broodjes

13.30 uur: Presententatie en aansluitend afstemming behoeftes door Maatvast

14.30 uur: Afsluiting met drankje

15.00 uur: Einde

In verband met de lunch het verzoek aan bezoekers van de dag zich aan te melden via sandy.goezinne-luyben@stichtingmaatvast.nl of telefonisch 0252-525102.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie