Voorjaars-Matinee HOK EXCELSIOR op 5 april in Nieuw Vennep

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Zaterdagmiddag 5 april brengt het Oratorium koor Excelsior een aantal uitbundige, maar zeker ook ingetogen stukken worden uitgevoerd waarvan de inhoud zeer goed past in de lijdenstijd.

In de vorm van een middagconcert zullen diverse vocale stukken ten gehore worden gebracht, met muzikale begeleiding van de bekende organist Peter Ouwerkerk, die zowel nationaal als internationaal zijn sporen heeft verdiend.

De koorwerken zijn:

Rejoice in the Lord alway van G.Rathbone;

Laudate Pueri uit Vesperae solennes de Dominica van W.A. Mozart;

Missa Brevis van G.P. Telemann en

Cantique de Jean Racine van G. Fauré.

Ook speelt Peter Ouwerkerk orgel-solo's van

A.Vivaldi/J.S. Bach Concerto in a-moll BWV 593 en van

César Franck het Pièce Héroïque.

Algehele leiding: Sytze Stel

Het Koor heeft onlangs haar 90-jarig bestaan gevierd. De algehele leiding berust sedert 1980 bij dirigent Sytze Stel. Onder zijn bezielende leiding heeft het Koor, bestaande uit circa 60 leden in de stemgroepen sopranen, alten, tenoren en bassen de afgelopen maanden geoefend om opnieuw een mooie uitvoering te verzorgen.

Het koor streeft ernaar om jaarlijks minimaal één concert te geven. Dit jaar wordt er ook een Kerstconcert verzorgd op 13 december 2014 met werken van Bach, Durante en Saint-Saëns en begeleiding van het Holland Symfonie Orkest.

Aanvang van het Voorjaarsmatinee is 15.30 uur.

Kaarten a € 15,= (incl. een consumptie) zijn te verkrijgen bij muziekwinkel S. de Wit, via de website, en telef. 0252 -622480 en

aan de zaal.

Geref. Kerk, Eug.Prévinaireweg 14, 2151 BE Nieuw Vennep. De kerk is open om 15.00 uur.

Meer informatie kunt u vinden op de website van het koor www.koorexcelsior.nl; en bij de voorzitter Dick Smit, tel. nr. 0252-622480.

Wij hopen u te ontmoeten bij ons Voorjaars-matinee op zaterdagmiddag 5 april om 15.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie