'Waarom doet iemand zo iets'

20 maart 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Hij is er nog steeds een beetje door van slag, de molenaar van De Eersteling. "Ik had het eerst niet door, maar toen moest ik toch wel even slikken", laat een aangeslagen Sander van Rijn weten. "Eén dooie geit! Het was geen fijn gezicht. Het schuim stond op z´n bek."

Toen de molenaar laatst bij de molen aankwam bleek een aantal van zijn dieren te zijn vergiftigd. Van de 8 geiten bleken er 5 te zijn overleden. "Hoe het precies is gekomen weet ik niet, maar ik ga er vanuit dat ze zijn vergiftigd. Ook twee eenden en een kalkoen hebben het niet overleefd."

's Ochtends vond Van Rijn dus de eerste dode geit. Toen hij 's middags ook maar eens op zijn stukje land op het Fort is ging kijken, kreeg hij weer de schrik van zijn leven. "Ook hier lagen twee geiten dood. Ik snap er echt helemaal niks van. Wie doet er nou zo iets."

De beesten zijn waarschijnlijk door vergif om het leven gekomen. "Ik denk dat iemand vergiftigd brood of graan heeft gevoerd, want dat eten alle dieren wel op. Ik ben er goed ziek van. Ik heb de beestjes vanaf dat ik hier ben begonnen als molenaar." Hij heeft diezelfde dag nog aangifte gedaan bij de politie, maar die liet weten niet veel voor hem te kunnen doen. "Het had in die periode flink geregend, dus van sporen is niks meer over. Misschien heeft iemand anders iets gezien? Ik hoop het maar!"

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie