'Je mag zijn wie je bent' - themadienst Het Apostolisch Genootschap

26 maart 2014 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Het Apostolisch Genootschap aan de Zuiderdreef 3 in Nieuw-Vennep houdt zondag 6 april onder de titel 'je mag zijn wie je bent' een themadienst over menswaardigheid. Het is de eerste van een serie van acht themadiensten dit jaar.

De themadiensten zijn bedoeld als laagdrempelige kennismaking met deze geloofsstroming, die dit jaar in Nieuw-Vennep 100 jaar bestaat. Voorganger van de themadienst op 6 april is Richard Bos. De dienst, met zang en muziek, begint om 9.30 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop is er een kopje koffie. Voor kinderen tot zes jaar is er kinderopvang.

Menswaardigheid kan als universeel thema soms vragen oproepen - over die vragen en hoe mensen er mee omgaan gaat deze themadienst. Voor Het Apostolisch Genootschap is menswaardigheid een basiswaarde: het genootschap heeft 'in liefde werken aan een menswaardige wereld' als motto. De daarmee verbonden onderwerpen humaniteit, gelijkwaardigheid en 'het recht er te mogen zijn' zijn steeds terugkerende uitgangspunten voor de zondagse erediensten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie