Ed Koster bij afscheid koninklijk onderscheiden

27 maart 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - CDA-raadslid Ed Koster is woensdagavond bij zijn afscheid van de gemeenteraad benoemd tot Lid van de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Theo Weterings.

Er werd woensdag afscheid genomen van in totaal 18 raadsleden. Enkelen van hen kunnen nog terugkeren als vorige week gekozen kandidaten doorschuiven naar de collegezetels. Het vertrekkende raadslid Merijka Setz van Democraten Haarlemmermeer was verhinderd.

Van de 18 raadsleden die afscheid namen, was Ed Koster het langst zittende: ruim 14 jaar. Burgemeester Weterings prees de 'sprankelende en humorvolle wijze' waarop de CDA'er vergaderingen voorzat en zijn politieke werk deed. Weterings bracht ook de anekdote in herinnering van de keer dat het raadslid half geschoren in het raadhuis verscheen. Ed Koster was tijdens het scheren gebeld en had daarna zijn werk niet afgemaakt...

De burgemeester sprak warme woorden over alle raadsleden die vertrokken. Ze kregen allen een bronzen penning en een bos bloemen. Voor PvdA-raadslid Wil Landzaat was het een bijzonder afscheid, want zij deed dat al 2 keer eerder.

Namens alle vaarwel zeggende raadsleden sprak Ed Koster emotievolle woorden. Hij sloot notabene zingend af met de 'mijmeringen van een vertrekkend raadslid'. Tranen bleven aan het slot niet uit bij dit veelbewogen afscheid.

De nieuwe gemeenteraad wordt donderdagavond officieel geïnstalleerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie