Nieuwe wandelgroep voor mensen met dementie

27 maart 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Sportservice Haarlemmermeer is één van de initiatiefnemers van een nieuwe wandelgroep voor mensen met dementie. De eerste wandeldag is op donderdag 3 april. Verzamelern is vanaf 12.45 uur de De Ark.

Het kerkgebouw staat aan Muiderbos 36, Hoofddorp (wijk Overbos). De groep start om 13 uur met een wandeling in de omgeving. Deze activiteit is voor mensen met dementie, maar ook voor hun partner, familielid of vriend(in).

De deelnemers worden tijdens de wandeling begeleid door een professionele docent van Sportservice Haarlemmermeer. Na het wandelen is er de mogelijkheid om met de gehele groep gratis een kop koffie te drinken. Dit wordt mogelijk gemaakt door De Ark.

Deelname aan de wandelgroep kost € 2,00 per keer. Bij de docent kan een strippenkaart van €20,- gekocht worden. Per les wordt een strip afgestempeld. Voor volwassenen met een minimuminkomen zijn er mogelijkheden om deel te nemen, zie www.meerwaarde.nl en dan Haarlemmermeer doet mee! Graag van te voren aanmelden via ygoudsmit@sportservicehaarlemmermeer.nl of (023) 557 59 37. De eerste (proef)les is gratis.

Voor deze wandelactiviteit is Sportservice bezig om vrijwilligers te zoeken die sportmaatje willen worden. Geef bij Sportservice of de docent aan dat je behoefte hebt aan een sportmaatje, dan gaat Sportservice op zoek.

Bij slecht weer gaat de activiteit wel door. Er wordrt dan binnen een alternatieve beweegactiviteit aangeboden.

Sportservice Haarlemmermeer, Kerkgebouw De Ark, Mantelzorg Steunpunt en Stichting Protestants Christelijke Stichting Ouderenzorg Haarlemmermeer (PCSOH) hebben samen het initiatief genomen voor de Wandelgroep voor dementie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie