Basisschool De Tweemaster verkeersveilig

28 maart 2014 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Ook basisschool De Tweemaster mag zich een verkeersveilige school noemen. Vanmorgen reikte wethouder Cees Loggen (mobiliteit) ten overstaan van alle 370 leerlingen het Verkeersveiligheidslabel uit. Het label krijgt komende week een ereplaats bij de hoofdingang.

Het uitreiken van het label is voor schooldirecteur Karin Koets niet zonder slag of stoot verlopen. Even moet ze zelfs gedacht hebben dat ze bij het uitreiken van het label niet op het schoolplein zou staan, maar in de cel op het politiebureau zou zitten. Snel was ze naar de bakker Dijkzeul gereden om de door hem speciaal voor dit doel gebakken autokoekjes op te halen. Dit om te vieren dat de school zich verkeersveilig mag noemen. Maar precies op het moment dat ze met haar auto tegen de rijrichting ingaat én het voertuig ook nog eens parkeert in de Kiss and Ride-zone komt de politie de straat in. De juf is zwaar de klos.

Haar verweer dat ze dat ook weleens ouders ziet doen, maakt op de agenten geen indruk en ze slaan haar in de boeien. Onder luid gejuich van de leerlingen. Zoiets hebben en ze nog nooit meegemaakt. Gelukkig voor Karin geloven de agenten haar op haar woord en haar blauwe ogen dat ze spijt heeft van haar wandaad en haar belofte dat ze het nóóit meer zal doen. Voor de dienders het signaal om haar op het schoolplein uit de boeien te halen. Zodat ze vol trots wethouder Loggen fatsoenlijk kan bedanken voor het uitreiken van het verkeersveiligheidslabel aan Fabian Verhaege uit groep 8 die namens De Tweemaster het label in ontvangst mocht nemen.

De Tweemaster heeft het label gekregen omdat de school de afgelopen jaren heeft laten zien dat het verkeersonderwijs er hoog in het vaandel staat. Het maakt deel uit van het reguliere lesprogramma. Verkeersouder Ilse Verhaege, moeder van Fabian, is de motor geweest voor het verkrijgen van het label. Met een gerust hart draagt ze nu het stokje over aan haar opvolger Leo Broekhuizen. Karin: "Samen met de collega's in de verkeerscommissie, de juffen Marloes, Annette en Annemieke, zal hij er zorg voor dragen dat het verkeersonderwijs bij ons op school hoog op de agenda blijft staan. Al was het maar om alert te blijven op de veiligheid rond de school en ouders ervan te doordringen dat hun parkeergedrag daar ook een onderdeel van is."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie