Daniël Lohues met nieuwe muziek, verhalen en belevenissen

28 maart 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Daniël Lohues is een vrij man, die gaat waar het leven hem brengt. Met 'D' gaat hij verder waar hij gebleven was. Met liedjes en verhalen over wat hij ziet en voelt. Vergelijk het met een fietstocht, aldus Lohues, waar je pas bij het kruispunt beslist welke kant je opgaat. Alles op gevoel. Dat levert immers de mooiste fietstochten op. En platen. En voorstellingen. In zijn nieuwe voorstelling zal Daniël songs van zijn nieuwe, vijftiende album, alsmede een selectie van muziek uit zijn inmiddels rijke oeuvre laten horen. De muzikale theatervoorstelling zit dus vol nieuwe verhalen en songs uit het verleden. Daniël Lohues is met 'D' op donderdag 17 april om 20.30 uur te zien in de kleine zaal van De Meerse.

Naast muziek komen in deze theatervoorstelling ook nieuwe belevenissen, grappige avonturen en herinneringen, inkijkjes in het proces van het liedjes maken, verhalen over waar dingen vandaan komen en relativerende troost voorbij. En dat allemaal op de voor Daniël zo typerende manier van kijken naar de wereld. Hoewel hij dat zelf heel anders ziet. NRC: "Lohues is in zijn eentje zo'n beetje de Nederlandse Lennon en McCartney ineen, met zijn talent om observaties en intieme gevoelens in catchy melodieën te vangen…" Daniël was al eerder te zien in De Meerse met zijn voorstelling 'Hout Moet'.

Met het album 'D' behaalde Lohues een nummer één notering in de Album Top 100. Dit is de eerste keer in zijn carrière dat hij op de eerste plaats in de Nederlandse albumlijst staat. Al een paar jaar trekt Daniël als een hedendaagse troubadour in zijn eentje succesvol langs theaters door het hele land. De bezoekers van zijn voorstellingen stappen voor een avondje zijn wereld binnen waar troost, ernst, verwondering, relativering en humor te vinden zijn. Daniël schrijft nummers over de mens, de liefde, historie, het leven op het platteland en het leven op reis waarmee hij in de hoofden van zijn luisteraars een verborgen luik weet te openen.

De Meerse kleine zaal

Donderdag 17 april - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie