Familieduycken, muziek voor jong en oud

10 april 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Poppodium Duycker verrast Haarlemmermeer met een muziekfestival voor het hele gezin. De eerste editie van Familieduycken vindt plaats op zaterdag 12 april in Podium Duycker. Volgens Onno Blom (programmeur bij Duycker) zijn er in Hoofddorp en omgeving nog weinig evenementen met een interessant programma voor jong en oud, "vaak was het vooral op de kinderen gericht." Familieduycken stapt uit deze gewoonte en is muzikaal aantrekkelijk gemaakt voor ouders en hun kinderen.

Lotte Lammers (projectmanager bij Artquake en programmeur bij Duycker) is het brein achter het concept. Zij kwam op het idee door een poppodium bij onze zuiderburen. "Hier programmeerden zij grotere bands twee keer op dezelfde dag. In de middag traden de artiesten op voor kinderen en hun ouders en 's avonds voor de bezoekers van het 'normale' concert. Overdag werd het geluid naar beneden geschroefd en 's avonds ging het volume weer omhoog. Naar aanleiding van dit concept zijn wij samen gaan nadenken over een soortgelijk concept voor Haarlemmermeer en toen kwamen we op het idee van een familiefestival."

Wat Familieduycken anders maakt

Op het eerste zicht lijkt ook dit festival zich vooral te richten op kinderen. Op de vrolijke flyer staat een kleurrijke onderwaterwereld afgebeeld en één van de artiesten heet zelfs Kidz-DJ. Wat maakt Familieduycken dan zo anders dan andere festivals met een dagprogramma? Het verschil zit vooral in de muziek. De bestaande evenementen hebben vaak muziek voor volwassenen en activiteiten om de kinderen bezig te houden óf het is volledig op kinderen gericht. Bij Familieduycken zijn er wel activiteiten voor de kinderen, maar het muzikale aanbod is afgestemd op ouders én kinderen.

De artiesten

De Kidz-DJ maakt van wereldhits (zoals Fame en I'mSoExcited) Nederlandstalige kinderliedjes. Dit is een concept dat is bedacht door twee vaders, die het zat waren om steeds maar weer hetzelfde kinderliedje te moeten luisteren.

Na de eerste set komen de Hippe Gasten optreden. Dit is een rockband met een serieuze rocksound, het enige verschil is dat de teksten kindvriendelijk zijn.

De laatste band, de Bazzookas, spelen normaal voor een ouder publiek. Voor Familieduycken zullen zij de vrolijke ska-nummers spelen. Door de toegankelijke Nederlandse teksten zijn zij ook voor kinderen geschikt.

Familieduycken is zaterdag 12 april van 13 tot 17 in Podium Duycker.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie