Inwoners wandelen elke donderdag in Floriande.
Inwoners wandelen elke donderdag in Floriande. Team Sportservice Haarlemmermeer

Gratis sport- en beweegadvies in Floriande

1 mei 2018 om 13:33 lokaal Deel je nieuws

HOOFDDORP – Vanaf 3 mei 2018 staat Team Sportservice Haarlemmermeer elke donderdag van 17.00 – 19.00 uur klaar voor de inwoners van Floriande in Hoofddorp met een passend sport- en beweegadvies. Deskundigen informeren jong en oud over het beweegaanbod in de regio, zoals een wandelgroep voor gevorderden of het aanbod van sportverenigingen. Het advies is gratis en het maken van een afspraak is niet nodig.


Team Sportservice Haarlemmermeer voorziet inwoners van Haarlemmermeer op verschillende locaties van sport- en beweegadvies tijdens de inloopspreekuren. “In Floriande starten we met een nieuw spreekuur. Deze is bewust in namiddag en avond, zodat het voor mensen makkelijker te combineren is met hun werk”, zegt buursportcoach Daan Handgraaf. “Mocht dit toch niet uitkomen, dan mogen mensen ons natuurlijk altijd bellen voor een individueel gesprek.”


Tijdens het advies achterhaalt Daan Handgraaf waar iemand behoefte aan heeft. “Dit kan uiteenlopen van een sociaal beweeguurtje tot een mooie fietsroute of een fanatieke bootcamp.” Het aanbod in de Haarlemmermeer is groot, dus Team Sportservice biedt zo goed als altijd een advies waar de inwoner mee verder kan. Daarbij wordt ook rekening gehouden met kosten, afstand en beperkingen. “Loop gerust eens binnen voor een vrijblijvend praatje.”


Enthousiaste wandelgroep
Eén van de lessen waar inwoners van Floriande elkaar wekelijks zien, is de wandelgroep voor gevorderden. Deze vindt elke donderdag plaats van 19.00 – 20.00 uur, zodat ook hier de deelnemers na hun werk kunnen meelopen. Deze groep is voor volwassenen die graag sportief wandelen. Elke training loopt de groep onder professionele begeleiding een andere route, doen ze een warming-up, spierversterkende oefeningen en werken ze aan het opbouwen van conditie.


Meer informatie
Het sport- en beweegadvies en de wandeltraining vinden beide plaats bij Gezondheidscentra Haarlemmermeer, Waddenweg 1, 2134 XL in Hoofddorp. Het is niet nodig om je van te voren aan te melden. De eigen bijdrage voor de wandelgroep bedraagt € 2,-, het sport- en beweegadvies is gratis. Neem voor vragen contact op via dhandgraaf@teamsportservice.nl of 023 - 205 55 00. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie