Bestuurders met slok op

28 april 2014 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Op de Kruisweg heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 71-jarige automobiliste uit Hoofddorp aangehouden. De vrouw reed slingerend over de weg en bleek bij nadere controle een slok op te hebben. Omdat de vrouw niet in staat was een blaastest af te leggen, moest een arts bloed heeft afnemen om de precieze hoeveelheid alcohol in haar bloed te kunnen vaststellen.

Ook een 50-jarige man uit De Kwakel die zaterdagmiddag onder invloed van alcohol met zijn snorfiets was gevallen op de Kruisweg, slaagde er niet in een blaastest te doen. De man raakte niet gewond. Maar omdat het niet lukte op het blaasapparaat te blazen, moest er later op het politiebureau toch een arts aan te pas komen om het alcoholgehalte te kunnen meten.

Het proces-verbaal voor rijden onder invloed wordt opgemaakt zodra de bloed-uitslag bekend is. Boetes voor het rijden zonder rijbewijs en het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs kreeg de bestuurder wel alvast mee naar huis. Ook hebben agenten de bestuurder aangemeld bij het CBR voor een onderzoek naar de rijvaardigheid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie